Közelíti a valaha mért legalacsonyabb szintet a Velencei-tó vízállása: a tartós hőség miatt a tó vízállása alig egy centiméterrel magasabb a valaha mért legalacsonyabb szintnél, 63 centiméternél.

Friss fotók készültek

Az MTI fotósa, Vasvári Tamás csütörtökön készítette az alábbi drónfelvételeket és fényképet a tó jelenlegi állapotáról, mutatjuk:

A Velencei-tó kiszáradt medre Pákozd közelében

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Kapcsolódó:

Ilyen volt, ilyen lett – Látványos fotókon a Velencei-tó vizének eltűnése

A Közép-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság velencei-tavi vízmércéje Agárdon 2022. július 28-án

A Velencei-tó Gárdonynál 2022. július 28-án

Drónfelvételen a Velencei-tó Pákozd közelében

Drónfelvételen csónakok a Velencei-tó medrében, Pákozd közelében

Aszállyal sújtott területek

A rendkívüli aszállyal sújtott területek nagysága jelentős csapadék hiányában tovább nőtt és már az ország nyugati felét is elérte. A Balaton átlagvízállása kedd reggel 85 centiméter volt. A tó vízminőségét heti rendszerességgel ellenőrzik, a legfrissebb adatok nem mutattak semmilyen határérték-túllépést vagy egyéb problémát.

Levegőztetik

A Velencei-tó Agárdnál 64 centiméter, ami mindössze 1 centiméterre van a valaha mért legkisebb vízállástól. A tavon továbbra is zajlik a levegőztetés: minden reggel 4 és 10 óra között egy nagy teljesítményű uszályos és három úszó munkagépre szerelt mobil eszköz dolgozik a halak oxigénellátásának támogatásán – közölte korábban az OVF. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép és belső fotók: MTI/Vasvári Tamás