Bármennyire is hihetetlen, a szalagfűrész annak idején egy hölgy találmánya volt és jellemzően ipari méretű gyárakban és üzemekben használták. Mára viszont sokan rájöttek, hogy a ház körül is sok hasznát lehet venni bizonyos esetekben egy ilyen szerkezetnek. Nem meglepő ebből kifolyólag, hogy ma már számos különböző típus található a kínálatban. Éppen ezért most összegyűjtöttük, hogy mi mindent érdemes figyelembe venni a vásárlás során ezzel kapcsolatban.

Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni vásárlás során?

Ahhoz, hogy a számodra lehető legjobb szalagfűrészt választhasd ki, néhány szempontot mindenképpen figyelembe kell venni. Ezeket mérlegelve ugyanis szűkítheted a kört és végül megtalálhatod a számodra leginkább megfelelő szerkezetet. 

Az árkategória

Ez azért az egyik legfontosabb kérdés, mert már önmagában nagyban szűkíti a kört az a tény, hogy mekkora a vásárlásra szánható keret. Emellett természetesen az ár-érték arányt is érdemes figyelembe venni, valamint a márkát, a garanciát, valamint a gép állapotát is. Vagyis mindenképpen ez legyen az első szűrő, amely alapján már jóval kisebb körben kell megtalálnod a számodra leginkább ideális szalagfűrészt. 

Milyen tevékenységre használnád és milyen gyakran?

Szorosan kapcsolódik a fentiekhez az, hogy milyen terveid vannak a szalagfűrésszel. Egyáltalán mindegy ugyanis, hogy hobbiból vennéd elő viszonylag ritkán vagy folyamatosan használatban lesz és a mindennapi munkavégzéshez van rá szükséged. Hiszen értelemszerűen az utóbbihoz már egy egészen komoly berendezésre van szükség, míg az előbbi esetén egy kisebb teljesítményű, olcsóbb szerkezet is elegendő lehet. 

Mennyi a fogyasztása?

Bizony egyáltalán nem mindegy a jövőbeni költségek alakulását illetően az sem, hogy mennyi az energiafogyasztása a választott szerkezetnek. Hiszen minél nagyobb a teljesítmény, annál többet fogyaszt, ami természetesen a rezsi költségekben is jelentkezik majd a későbbiekben. Így bár sokan hajlamosan nem törődni ezzel a részlettel, mindenképpen érdemes odafigyelni rá. 

Milyen gyakran szorul karbantartásra?

A garancia és a minőség mindenképpen aranyat ér, ugyanis egyáltalán nem mindegy, hogy a szalagfűrész milyen gyakran szorul karbantartásra mint ahogy az sem, hogy meddig él a jótállása. Egy minőségi, jellemzően magasabb árkategóriás gép szinte minden esetben strapabíróbb a társainál. Vagyis a választás során ezt is mindenképpen figyelembe kell venni. 

Nem mindegy az sem, hogy milyen a fűrészszalag!

Ha megtaláltad a számodra ideális szalagfűrészt a kínálatban, akkor indulhat a munka. Á mindenekelőtt nem szabad megfeledkezni az ideális fűrész szalag megfelelő kiválasztásáról sem. 

Ez a kiegészítő ugyanis a gép lelke, amely nélkül képtelenség lenne elvégezni a munkát. Viszont ugyanennyire lényeges az is, hogy megfelelően vastag és ideális fogosztású szalag kerüljön a szerkezetbe. Hiszen minél keményebb anyaggal dolgozol, annál kevesebb fogosztású fűrészszalagot ajánlott választanod, ám ha nedves a fa, akkor éppen az ellenkezője érvényes. Emellett fontos, hogy bármilyen típusú fáról is legyen szó, mindig szálirányban, merőlegesen kell behelyezned az adott munkadarabot.

Védőruha nélkül ne fogj munkához!

Mivel egy nagyon veszélyes szerszámról van szó, a szalagfűrésszel együtt érdemes beszerezni a megfelelő védőruházatot és kiegészítőket is. Ugyanis elég egy rossz mozdulat ahhoz, hogy komoly baleset történjen a használata közben. Így mindenképpen ajánlott fokozottan óvatosnak lenni.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember  olvassa!