Továbbra is tagadja a késelést a 16 éves fiú, aki lábon szúrt egy rendőrt. A fiú barátnőjét kereste a rendőrség, a késelő anyja hívta őket, mert nem akarta bújtatni a fiatalokat. Az édesanya szerint mindketten furcsán viselkedtek.

Segítséget kért a nevelőapa

Ahogy a Kékvillogó.hu is beszámolt róla, egy rendőr január 25-én este azért jelent meg Dunaújváros egyik társasházában, mert egy 16 éves lány nevelőapja rendőri segítséget kért a hétfő óta otthonról távollévő és éppen a barátjánál megjelenő gyermekével kapcsolatban. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Éppen távozni akart

Amikor a bejelentés ellenőrzésére a rendőr megjelent a lépcsőházban, a fiatalkorú lány és 16 éves barátja éppen el akarta hagyni az ingatlant. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Megpróbált elmenekülni

A rendőr a lépcsőház egyik lépcsőfordulójában igazoltatni akarta őket, azonban a fiatalkorú fiú a rendőr felszólítását figyelmen kívül hagyva, ki akarta vonni magát az intézkedés alól és megpróbált futva elmenekülni.

Aktívan ellenszegült

A rendőr ekkor a fiúval szemben testi kényszert alkalmazott, melynek során a földön fekve aktívan ellenszegült, a rendőrt folyamatosan próbálta lerúgni magáról, valamint több alkalommal ököllel is meg akarta ütni.

Késsel megszúrta a rendőrt

Amikor a rendőr megkezdte a fiú bilincselését, a támadó hirtelen egy 9 centiméteres pengéjű késsel megszúrta az intézkedő rendőr lábszárát. A rendőr a szúrás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Furcsán viselkedtek a fiatalok

A késelő fiú édesanyja a Tényeknek azt mondta, a fia és a lány is ihattak, vagy kábítószerezhettek, mert furcsán viselkedtek.

„Nem voltak józanok”

„Amikor én hívtam a rendőröket és ezt meghallották, akkor menekültek el. Szerintem nem is voltak józanok, mert elég furcsán viselkedtek. Én akkor mondtam, hogy itt már baj lesz. Mondtam neki, hogy takarodjál haza, nekem itt az én nyakamra ne csinálj bajt” – mondta az édesanya.

Szombaton letartóztatták

Szombaton letartóztatta a Budai Központi Kerületi Bíróság azt a fiatalkorú fiút, aki tőrrel támadt egy intézkedő rendőrre szerdán – közölte a Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya az MTI-vel.

Megalapozott a gyanú

A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint hivatalos személy elleni erőszak és súlyos testi sértés bűntett kísérlete történt. A megalapozott gyanút a rendőri jelentések, a tanúvallomások, a helyszíni szemle jegyzőkönyve és a lefoglalt bűnjelek alátámasztják.

Nevelőintézetbe küldik

A bíróság a fiatalkorú letartóztatását javítóintézetben rendelte el végrehajtani. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció