Egy igazán sokoldalú csalót fogott el a rendőrség a napokban a fővárosban. A 26 éves elkövető többször is rendőrnek adta ki magát, és a gyanútlan áldozatokat előbb megbírságolta, majd egyebek mellett cigarettájukat és sorsjegyeiket is elvette tőlük.

Számon kérte az idős embert

Kamurendőr kreált valódi bűnügyeket Ferencvárosban. Az álzsaru első nekifutásra egy köztisztasági kihágásban indított statáriális eljárást: egy parkban épp kisdolgát végző idős emberen kérte számon cselekedetét. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egy jelvényt is felmutatott

A határozott fellépésű, civil öltözékű fiatalember kezével félig eltakarva egy jelvényt mutatott fel a korosabb férfinak. Önmagát rendőrnek kiadva közölte, hogy szabálysértésért helyszíni pénzbírsággal sújtja az idős embert.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Mindenét elvette

Hamis intézkedése közben a férfi táskájából kivette annak mobiltelefonját, szerencsejáték-szelvényeit, cigarettáját és az összes benne talált pénzt, összesen csaknem 130 000 forintnyi vagyoni hátrányt okozó összbüntetéssel sújtva a megtévesztett sértettet, majd tovább állt.

A HÉV-megállóban folytatta

Az álzsaru kis idő elteltével egy HÉV-megállóban bukkant fel, természetesen ismételten egy főbenjáró bűnt szankcionálva: ezúttal egy szabálytalanul gyalogoló idős nőt vont intézkedés alá.

Újabb megtévesztés

Egy villanásnyi időre megint csak előkerült az igazinak tűnő hatósági jelvény, így a trükkös elkövető újfent rendőrnek adhatta ki magát.

Elkísérte volna a bankautomatához

A meggondolatlanul közlekedő asszonynak felajánlotta, hogy akár egy bankjegykiadó automatáig is elkíséri, hogy ott a vétkes előteremthesse a megfelelő pénzt, a nő azonban nem kívánt élni ezzel az opcióval, inkább felhívta telefonon egy hozzátartozóját, hogy mitévő legyen.

Hamar felismerték

Erre a fordulatra valószínűleg az önkéntes rendcsináló sem számított, és rövid úton eltűnt a helyszínről. A 9. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai mindkét esetről rövidesen értesültek a sértettektől, a kapott személyleírás alapján a férfit egy Soroksári úti áruházban ismerték fel.

Elfogásakor is lopni próbált

Az ügy erkölcsi pikantériája: a korábban drákói szigorral eljáró, önfelkent törvényőr elfogásakor az üzletből épp néhány kifizetetlen terméket próbált meg kimenekíteni.

L. Csabát őrizetbe vették

A 26 éves L. Csabát a ferencvárosi nyomozók csalás bűntett kísérlete, csalás vétség, valamint lopás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására. A férfi a lopást beismerte, de a csalásokat tagadta. A rendőrök lefoglaltak tőle egy rendőrjelvényre hasonlító igazolványtokot, aminek származásáról a gyanúsított azt állította, hogy azt csak úgy találta – írta cikkében a Metropol.

Kik az igazi rendőrök?

A valódi rendőröket egyenruhájuk és jelvényük, a civil ruhás nyomozókat arcképes rendőrigazolványuk és szintén sorszámmal ellátott jelvényük igazolja, készpénzt pedig még helyszíni bírság esetén sem vesznek át! Amennyiben úgy érzi, hogy valaki megpróbálja becsapni, megkárosítani, hívja azonnal a 112-es segélyhívószámot – hívja fel a figyelmet a rendőrség. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció