Emberölés gyanúja miatt letartóztatta a Pécsi Járásbíróság azt a 15 éves lányt, aki kedden hajnalban egy pécsi kollégium mosdójában hozta világra gyermekét. A diák, súlyos vérzése miatt, a szobatársaitól kért segítséget, majd a vécében szülte meg kisfiát.

15 évesen szült

Ahogyan arról beszámoltunk, kedden hajnalban Pécsen riasztották a rendőrséget, miután kiderült, hogy egy tinédzser lány titokban szülte meg a gyermekét, aki meghalt. Az eddig ismert adatok szerint a gyermek élve született, és felmerült annak a gyanúja, hogy a fiatal lány végzett vele. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A kollégiumban szült

Azóta kiderült, a lány, a pécsi Gandi Gimázium diákja az intézmény kollégiumában szülte meg a babát. A rendőrség most közölte, hogy pontosan hogyan halt meg a koraszülött csecsemő. Eddig annyit lehetett tudni, hogy a kisbaba koraszülött volt, a hetedik hónapra született meg, de még élt, amikor a világra jött a kollégium vécéjében.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Szobatársaitól kért segítséget

A bíróság a közleményében azt írja, hogy a 15 éves lány egy pécsi gimnázium tanulója. A kollégista diáklánynak kedden hajnalban erős fájdalmai voltak, görcsölt és vérzett. Segítséget kért a szobatársától, de a vérzést elállítani nem sikerült.

Élve született a kisfiú

Ezután a szobatársa a mosdóba kísérte, a diáklány a vécébe bezárkózva „a kagylóba szülte meg a nagy valószínűséggel élve született fiú gyermekét” – közölte a törvényszék.

Nem tudták megmenti az életét

A szülésről a fiatal anya szobatársa értesítette a kollégiumi nevelőt, aki hívta a mentőket, de az újszülött életét már nem sikerült megmenteni. A gyermek halálának közvetlen oka a koraszülöttségből adódó tüdőéretlenség volt.

Javítóintézetbe helyezték át

A Pécsi Járásbíróság egy hónapra rendelte el a lány, javítóintézetben végrehajtandó, letartóztatását tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés alapos gyanúja miatt. Az ügyész tudomásul vette a bíróság végzését, míg a gyanúsított, a védője és a törvényes képviselője enyhébb kényszerintézkedés érdekében jelentettek be fellebbezést, ezért a határozat nem végleges.

Halott csecsemő

Budapest 8. kerületéből 2024. január 27-én tettek bejelentést, miután egy társasház világítóudvarán halott újszülöttet találtak. Mivel a baba halálát nagy valószínűséggel idegenkezűség okozta, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya emberölés bűntett gyanúja miatt, szakértők bevonásával indított nyomozást. Az újszülöttet világra hozó 22 éves nőt a helyszínen elfogták. 

Elásta a csecsemőt

Nemrég írtunk arról, hogy egy ház kertjében találtak rá elásva egy halott kisbabára a rendőrök Lovászpatonán. A helyiek szerint az anya, aki nem akarta a gyermeket, a terhességét is próbálta eltitkolni. A 28 éves nő állítólag nem tudta elvégeztetni az abortuszt, mert már túl volt a 12. héten. A nő azonban nem akart újabb gyermeket. Az anyának, a halott csecsemő a hetedik gyermeke volt, hat másik állami gondozásban van.

Züllött életet éltek

Az anya és az apa is züllött életét él, a drogot és az alkoholt sem vetik meg, különösen, ha együtt vannak. A holtan talált kisbaba anyját szerdán napközben hallgatták ki a rendőrök. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy élve vagy halva született a pici. A rendőrség büntetőeljárást indított. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán