Ablakmosás közben lezuhant egy ipari alpinista az egyik zuglói katolikus templom tetejéről. A helyszínre több tűzoltó és mentő is érkezett.

A templomhoz hívták a mentőket

Három rendőrautó, két tűzoltó és egy mentő érkezett szirénázva Zuglóba a Cházár András utcai templomhoz, ahol munkálatok közben, vélhetően az ablak tisztításakor lezuhant egy ipari alpinista. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A bejárat felett dolgozott

A szakember a Rózsafüzér királynéja- templom Cházár utcai bejárata fölött dolgozott, balesete következtében pedig az épület kerítéssel elválasztott kertjébe esett. Mozdulatlanul feküdt, amikor megérkezett a segítség – írja a metropol.hu.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Túlélte a zuhanást

Nyolc tűzoltó állta körbe a fekvő, de életben lévő áldozatot, miközben a mentősök próbálták stabilizálni az állapotát. A helyszínt paravánnal vették körbe, hogy a járókelők ne legyenek szemtanúi a drámai pillanatoknak. A szakemberek áldozatos munkájának köszönhetően a férfi szállítható állapotba került, mentő vitte kórházba. 

Tűzeset a templomban

A zuglói templomban, 1997-ben,  egy nagy tűzeset következtében teljesen kiégett az orgona és környéke, valamint jelentős károkat szenvedett a templom, melyet ezt követően életveszélyessé nyilvánítottak, és használaton kívül helyeztek.

Felújították a templomot

A templom 2007-ben került az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyéhez, amelynek jelentős anyagi támogatásával, illetve állami pályázatokból 2008 tavaszán megkezdődhetett a templom belső felújítása.

Teljesen felújították a templomot

A munkálatok során megerősítették a meggyengült mennyezetet, kicserélték az elektromos vezetékeket, majd a kőműves munka után újrafestették színes, ill. díszítő festéssel a falakat. Az orgona újjáépítése is befejeződött.  

Ólomüveg ablakok

A műemléki védelem alatt álló értékes ólomüveg ablakok felújítása 2012-ben megkezdődött. Az ablakok restaurálását Tóth Erzsébet üvegfestő mester végezte, az újonnan született, 2014-ben felszentelt rózsaablak színesüvege is az ő műve.A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Rózsafüzér királynéja- templom – Forrás: wikipédia