Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Szögekkel átszúrt, mérgezett táppal támadják a kutyákat Budapest környékén

Savanyú szagú anyaggal átitatott, szögekkel átszúrt tápot dobáltak be az egyik ház udvarába Dunakeszin. Az állatok mérgezése kegyetlen népszokás az agglomerációban, annak ellenére, hogy három év börtönt kaphat az elkövető.

A Dunakeszi Állatorvosi Rendelőintézet facebookos beszámolója szerint az érintett kutyus szerencsére a szöges tápból nem evett, viszont a mérgezettből igen, ezért hánytatni kellett az állatot. Szerencsére jól van, megúszta a sunyi támadást.

A rendelőben dolgozók azt írták, ha lenyeli a szöges tápot a kutya, akkor megsérül a gyomor és nyálkahártya, valamint az addig vezető utat is teljesen felsértheti. Így szétvághatják a szögek szájüreget, a garatot és a nyelőcsövet.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Szegény kutyus: Szennyvízben fuldokolva találták meg az Alma együttes kedvenc kutyáját

A szög átszúrhatja a gyomrot, beleket, a perforált részeken keresztül a tartalom a hasüregbe juthat, ez súlyos gyulladást, akár az állat elhullását is okozhatja. Tünetek lehetnek bágyadtság, rosszullét, hányás, hasfájás – írták.

Hurka és májkrém

Egy fóti hozzászóló arról írt a Facebookon, hogy az ő udvarukba pár nappal ezelőtt egy hurkadarabot dobott be valaki.

Hasznos: Íme az 5 legjobbnak tartott házőrző kutya, az agglomerációban is beválhatnak

Néhány nappal korábban is történt hasonló kegyetlenség Dunakeszin. Egy január végi facebookos bejegyzésben ezt írják, szintén a Dunakeszi Állatorvosi Rendelő oldalán:

„Városunkba is begyűrűzött az emberi gonoszság! Dunakeszin,az Andrássy utcában, az egyik kedves gazdink udvarába az alábbi képen látható májkrémbe csomagolt „valamit” dobták be. A benne lévő anyag mivolta ismeretlen,de nyilvánvaló,hogy nem szeretetből kapták a kutyák. Sajnos egyikük evett is belőle, de szerencsére jól van, időben észrevették a gazdik. Egyébként – mint érdekesség- mindkét kutya jól nevelt, nem ugatós,tehát nem értik a tulajdonosok a „szeretetcsomag” okát.”

Érdekes: Meglepő eredményre jutottak a kutyák öregedését vizsgáló magyar kutatók

Korábban írtuk itt a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálon, hogy Remeteszőlős után Nagykovácsiban is fagyállós kutyamérgezés történt. Az autókhoz szükséges vegyszer íze, illata vonzó lehet a kutyák számára. Ha a szervezetükbe jut, leállítja a veséket és az állat elpusztulhat. A kutyáját elvesztő asszony aláírásokat gyújt azért, hogy a gyártók megváltoztassák a fagyállók összetételét.

Kapcsolódó cikk: Döbbenetes kegyetlenséggel bánt el a saját kutyájával a férfi, bíróság elé állhat!

Három év szabadságvesztés

A Büntető Törvénykönyv szerint, az a személy, aki gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza, akár három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Fotók: Facebook/Dudakeszi Állatorvosi Rendelő

Exit mobile version