Majdnem megöltek egy rendőrt az újbudai gyilkosság előtt pár nappal, csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt tragédia. A rokonoknak sikerült megakadályozni a véregzést.

Egy házibuli miatt érkezett bejelentés

Az eset egy hete, január kilencedikén hajnalban történt, amikor egy lakó beszólt a rendőrségre, hogy egy budapesti lakásban az ott tartózkodók hangosan mulatnak és agresszíven viselkednek az ezt kifogásoló, házban lakó személyekkel. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Eleve nem indult jól az intézkedés

A helyszínre érkező rendőröknek egy ittas állapotban lévő román férfi nyitott ajtót, aki azonnal támadólag lépett fel, és kiabálva kérte számon a járőröket az intézkedés miatt. A rendőrök felszólították az intézkedés alá vont férfit és a lakásban tartózkodó személyeket, hogy igazolják magukat, azonban ennek egyik személy sem tett eleget.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Elkezdtek dulakodni

A 40 éves férfi egyre agresszívabb hangnemben azt kiabálta, hogy „takarodjatok köcsög rendőrök, ide nem jöttök be, ha be mertek jönni, megöllek titeket, le foglak szúrni!”, és eközben az ajtót akarta bezárni úgy, hogy az ajtóban elől álló rendőrt a felsőtesténél megragadva próbálta a lakásból kitolni.

Gyilkolni akart

A rendőr megkísérelte a férfit magától távol tartani, mire a férfi megütötte a járőr kezét. A férfi továbbra is szidalmazta a rendőröket, majd a konyhában magához vett egy 14 cm pengehosszúságú konyhai eszközt, és – pengéjével előre tartva – azzal nagy lendülettel elindult a rendőrök irányába, miközben újra közölte, hogy „most megszúrlak titeket!”.

A bentiek is küzdöttek vele

Az élettársa a férfi elé állt és ráfogott a veszélyes tárgyra, azonban a férfi – azért, hogy ne tudják elvenni tőle – azt a feje fölé emelte, majd indult volna tovább a rendőrök felé, azonban a bent tartózkodók visszahúzták. A rendőrök felszólították a férfit, hogy további ellenszegülés esetén elektromos sokkolót fognak használni.

Erősítést hívtak

Ennek hatására ugyan a férfi eltette a hegyes eszközt azt rokinai elrejtették. A férfi azonban ezt követően újra kijelentette, hogy megöli a rendőröket és elindult, hogy megkeresse, de azt nem találta meg. A rendőrök végül az erősítés kiérkezését követően egyesével kihívták a lakásban tartózkodókat, majd a férfit megbilincselve előállították.

Az autóban sem higgadt le

Ám a férfi nem hagyott fel az agresszióval: még a rendőrautóban is azt mondta a rendőröknek, hogy megöli őket. A nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét és hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki.

Elrendelték a legszigorúbb kényszerintézkedést

A bíróság az ügyészség indítványára a többszörösen büntetett gyanúsított letartóztatását, – aki a jelen bűncselekményt két felfüggesztett szabadságvesztés büntetés hatálya alatt követte el – a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélyére figyelemmel, egy hónapi időtartamra elrendelte – derül ki a Központi Nyomozó Főügyészség közleményéből.

Pár nappal később megtörtént a legrosszabb

A történtek annak fényében hátborzongatóak, hogy pár nappal később a főváros egy másik pontján meggyilkoltak egy intézkedő rendőrt. Mint korábban beszámoltunk róla: Sz. Szilárd egy kelenföldi lépcsőházban halálos sebet ejtett Baumann Péteren, aki a kórházba szállítást követően életét veszítette. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Facebook.)