Ezért akart bemászni Szolnokon a Magyar Honvédség laktanyájába. Volt kollégája azt mondta, bár jól fizetett, de még is kerülték a férfivel való munkát, mivel sokszor úgy beszélt másokkal, mint egy „náci tiszt”.

A gyilkosság előtt is volt dolga a rendőrökkel

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság elismerte, hogy Sz. Szilárddal szemben a gyilkosság előtti napokban Szolnokon is intézkedniük kellett a rendőröknek – írja a Blikk. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ide akart bejutni

A lap szerint a férfi akkor is drogok hatása alatt volt, és szeretett volna bejutni a Magyar Honvédség 86. Szolnok Helikopter Bázisának területére. Megállt a laktanya épülete előtt autójával, majd a kerítésen átmászva indult meg, azonban a fegyveres biztonsági őr feltartotta.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Elképesztő indokot hozott fel

A járőrök elfogták, és garázdaság miatt vonták felelősségre, eljárást indítottak ellene. Sz. Szilárd vallomásában arról beszélt, hogy úgymond „nemzetbiztonsági okokból” szeretett volna bejutni a laktanyába: egészen pontosan azért, hogy megküzdjön az „emberiséget fenyegető szörnyekkel”.

Teljesen kiszámíthatatlan volt

Volt kollégája erős szavakat használt a gyilkossággal gyanúsított férfi jellemzésére. „Ő maga a démon, az ördög!” – fogalmazott a lapnak Sári György. Nem voltak barátok, négy éve nem dolgoztak már együtt, mivel megszakította vele a kapcsolatot, ugyanis megbízhatatlannak és kiszámítahatatlannak tartotta Sz. Szilárdot.

Előkerült egy titokzatos tabletta

„Pénze mindig volt, feketén dolgozott, elvállalt mindent, ahhoz értett, hogy jó szakembereket szedjen össze. Ő maga viszont órákat késett, sokszor volt kába, zavart és agresszív” – magyarázta. Hozzátette, „hamar begurult, szó szerint elgurult a gyógyszere, mert ilyenkor mindig bekapott valami titokzatos tablettát, amitől lehiggadt.”

Mint egy náci tiszt

„Ám ha nem volt nála a szerből, akkor úgy beszélt az emberekkel, főleg a fiatalokkal, mint a legrosszabb náci tiszt, fröcsögve, gyűlölködve. Tartott, félt tőle mindenki, inkább kerültük, még akkor is ha jól fizetett” – magyarázta Sári György.

Teljesen kiszámíthatatlan

Mint korábban mi is beszámoltunk róla, a férfi letartóztatását vasárnap rendelte el a bíróság, amelyet az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI) kell végrehajtani. A Fővárosi Törvényszék vasárnapi közleményében azt írta. hogy Sz. Szilárd tényfeltáró, beismerő vallomást tett. A gyanúsított kiszámíthatatlan, emellett valószínűsíthető, hogy mentális állapota zavart.

Több eljárás indult ellene

Emlékeztetnek, hogy tavaly novemberben testi sértés és garázdaság miatt egy év fogházra ítélték, amelynek végrehajtását két és fél évre felfüggesztették, emellett garázdaság miatt ugyancsak folyik ellene eljárás. (Ugyan nem térnek ki rá, de feltehetően a szolnoki incidens miatt.)

Ezzel magyarázott

Emellett saját bevallása szerint alkalmi kábítószerfogyasztó, ami ugyancsak a bűnismétlés veszélyét fokozza. Ügyvédje azt állította, hogy Sz. Szilárd „aggasztó, nyöszörgő hangokat hallott a felette lakó idős hölgy lakásából kiszűrődni, emiatt törte be az ajtót.” A kést pedig azért vette magához, hogy megvédhesse az idős hölgyet.

Lekapcsolódott a lámpa, majd elszabadult a pokol

Ráadásul a kiérkező rendőröknek önként adta át az eszközt, amit Baumann Péter vett el tőle és tett zsebre. Azonban amikor lekapcsolódott a lépcsőház világítása, akkor váratlanul kikapta a zsebéből és szíven szúrta a rendőrt, s a többi egyenruhás felé is kaszáló mozdulatokat tett. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt kép: MTI/Mátyus Tamás.)