Megütött egy taxist egy biztonsági őr a Liszt Ferenc Repülőtéren. Az esetet a taxis biztonsági kamerája rögzítette. A biztonsági őrt kirúgták.

Január 2-án egy taxist megütött egy biztonsági őr a Liszt Ferenc Repülőtéren. Az incidenst a taxis autójában lévő kamera rögzítette. A felvételen az látszik, ahogyan az őr belerúg egy taxisba, majd megüti a fejét. A felvétel az internetre is felkerült.

Hvg.hu úgy tudja, hogy a Budapest Airport Zrt.-hez is eljutott a videó, és haladéktalanul vizsgálatot kezdeményeztek. A sajtóosztály szerint a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2. Termináljának biztonsági őrzését egy szerződött alvállalkozó végzi. Azt közölték, hogy a biztonsági őr az esetet megelőzően illegális üzletszerzésben akadályozta meg a taxisofőrt, amire a taxis provokatív és durva verbális, valamint fizikai agresszióval reagált, ezt követően történt a videón is látható incidens.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Az RTL Klub is készített riportot az esetről, ebben azt mondták, a taxis szabálytalanul akart fuvart szerezni, mindenféle ajánlatokkal zaklatta az utasokat, ami tilos, de a biztonsági őrök és erőszakos taxisok közt mindennaposak az összetűzések a reptéren. 

Mivel a Budapest Airport zéró toleranciát tanúsít az erőszakkal szemben, felvette a kapcsolatot az alvállalkozóval, így a biztonsági őr már nem dolgozik a repülőtér területén.

A repülőtér üzemeltetője azt is közölte, hogy a hatóságokkal együttműködve mindent megtesz annak érdekében, hogy a Magyarországra érkező utasokat kéretlen és illegális kereskedelmi ajánlatokkal megkörnyékező személyeket távol tartsa a termináloktól. 

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: Youtube.com