Kerepes új polgármestere, Gyuricza László elhatározta, hogy rendet tesz a kelet-pesti kisvárosban, Kerepesen. Az elmúlt hetekben több utcán fetrengő drogoshoz hívták a rendőrséget, legutóbb pedig egy árokban bódultan fekvő kábítószerest kaptak el. A polgármester is a helyszínre ment, állítja: elkezdődött a rendteremtés éve.

Ahogy azt korábban itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon megírtuk, komoly probléma Kerepesen a drogosok jelenléte és alapvetően a bűnözés, a közbiztonság állapota. A település új vezetője felvette a kesztyűt, nem törődik bele, hogy ennek így kell lennie, rendet akar Kerepesen.

Legutóbb egy árokban fetrengő drogossal szemben intézkedtek. A polgárőrök megtalálták, kihívták a rendőrséget, akik előállították a drogfogyasztót. A polgármester is a helyszínre ment és a következőt mondta a cikkünk alján látható videóban: „Nincsen drogos kerepesen, őrület! Intézkedtek a polgárőreink, ők szedték össze innét az árokból, a többi elmenekült. Sajnos ez van, csináljuk, ahogy tudjuk.” – mondta Gyuricza László polgármester.

Gyuricza László, Kerepes polgármestere – Forrás: Facebook/szervusz

A településvezető a „Nincsen drogos Kerepesen, őrület” mondattal arra utalt, hogy elődje, Franka Tibor egy évvel ezelőtt, amikor azzal volt tele a sajtó, hogy ellepték a drogosok Kerepest, arról beszélt, hogy nem rosszabb Kerepesen a helyzet, mint máshol.

A jelenlegi polgármester láthatóan nem akarja a szőnyeg alá söpörni ezt a problémát. Pontosan tudja, hogy Kerepes a betörések számát tekintve is az agglomerációs top 10 település között van, ha pedig csak a kisvárosokat nézzük, akkor Pomáz után a második a negatív listán.

FONTOS: A budapesti agglomeráció legveszélyesebb települései – friss betörési toplista

Nemrég arról írtunk, hogy lövöldözés volt Kerepesen, pár napja pedig arról, hogy egy rablást akadályozott meg és talán életet is mentett az egyik kerepesi önkormányzati képviselőnő.

Néhány napja ezt írta egy másik eset kapcsán a polgármester a Facebook oldalán: “Az Új Kerepesi Polgárőr Egyesület egyik tagja jelezte, hogy a város szinten ismert „zombik” vannak a kerepesi állomáson. A városi közterület felügyelő és egy polgárőr a helyszínen igazoltatta a láthatóan bódult jóembereket. Értesítették a rendőrséget akik megállapították, hogy az egyik személyt körözik. A négy személyt a rendőrség előállította. Ismét csak reménykedünk abban, hogy már ma este nem lesznek újból szabadlábon” – írta Gyuricza László.

EZ IS FONTOS: Rablást akadályozott meg és életet mentett a kerepesi képviselőnő

A polgármester folyamatosan egyeztet a rendőrökkel, nemrég egy nyilatkozatot is kiadott, melyben üdvözli, hogy a kormány olyan törvénymódosítást készít elő, amely alapján nemkerülhet feltételesen szabadlábra az, aki más életére tör.

Kerepesen tehát bekeményített a polgármester, ott van mindenhol, ahol történik valami a kisvárosban és deklaráltan ki akarja tenni a bűnözőket, drogosokat a településről, január elején úgy fogalmazott: “Elkezdődött a rendteremtés éve”.

Kiemelt kép: Fetrengő drogos Kerepesen – részlet a polgármester videójából