Az elsők között a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportál írta meg, hogy hétfőn az esti órákban megtámadtak és megvertek egy nőt Kerepesen. A tettes után valóságos hajtóvadászat indult. Kiderült, hogy az egyik helyi önkormányzati képviselő akadályozta meg a rablást és talán életet is mentett ezzel.

A rablás pillanatában éppen hazafelé autózott a terület önkormányzati képviselője, Farsang Péterné, vagy ahogy a polgármester nevezi: Marcsi.

„Hazafelé jöttem és az autómból azt láttam, hogy egy férfi a kereszteződésben a földön fekszik és egy másik ütötte. Mikor észrevette, hogy megállok és kiszállok az autóból, a tettes elfutott. Majd 100 méterrel arrébb megtámadott egy nőt, aki hazafelé tartott a HÉV állomástól.

Farsang Péterné, Marcsi – Forrás: valasztas.hu

Kitépte a kezéből a nő táskáját és többször megütötte. A tettes homokszínű kapucnis fölsőben és farmernadrágban volt. 25-év körüli, legalább 180 cm magas, normál testalkatú.” – mesélte a helyi képviselő a történetet a Szervusz Kerepes oldalnak. A bántalmazott hölgyet a mentőszolgálat a Honvéd Kórházba szállította.

Riasztották a polgármestert

A kerepesi polgármester, Gyuricza László nem sokkal a rablás után egy videóban foglalta össze a történteket. Elmondta, hogy a rablást megakadályozó képviselő őt hívta, a polgármester pedig azonnal riasztotta a rendőröket.

Az eset a Rét és a Tavasz utca sarkán történt. Perceken belül megérkeztek a polgárőrök és a rendőrség is nagy erőkkel jelent meg. A videó készítésekor forró nyomon dolgoztak a rendőrök, de információink szerint azóta sem fogták még el a tettest.

Bátor önkormányzati képviselő

A polgármester elmondása szerint a kórházba került nőt nagyon megverte a támadó. Ebből az következik, hogy az önkormányzati képviselő azzal, hogy megzavarta a rablót, talán megmentette a nő életét is. Farsang Péterné Marcsi nagyon bátor volt, hogy megállt és ki mert szállni az autójából. Ezzel megzavarta az elkövetőt, aki ki tudja mit tett volna még a megvert nővel az utcán.

Nagy a baj Kerepesen

Ahogy azt korábban írtuk, a helyiek egy része nagyon nem elégedett Kerepes közbiztonságával, szerintük sok a betörés és a bűncselekmény. A polgármester a videójában erre is célozhatott, amikor azt mondta: „A mellettem lévő őrsön most sok rendőr dolgozik és próbálják megoldani azt a problémát, ami az évek alatt szakadt így a nyakunkba”

Az új polgármesternek lesz dolga bőven, hiszen többször írtunk mi is arról, hogy lövöldözés volt Kerepesen, vagy éppen drogdílereket kapcsoltak le, de a település jóhírének az utcán fetrengő drogosokról szóló hírek sem tettek jót.

A hivatalos rendőrségi statisztikákat tartalmazó Prevenciós Bűnözés-Statisztikai Adattár alapján Kerepes 2018. első félévében az ingatlanbetörések tekintetében az agglomeráció 10. legveszélyesebb települése volt. Ha a listáról eltávolítjuk a nagyvárosokat, akkor Pomáz és Törökbálint után a harmadik legproblémásabb kisebb település.

Kiemelt kép: Lezárt utca Kerepesen – Forrás: Facebook/Szervuszkerepes