Bedrogozott emberek, akik zombiként ténferegnek Kerepesen. Tele van velük a buszmegálló és a HÉV-állomás, néha tűvel fenyegetik a helyieket. A polgármester segítséget kért a rendőröktől, többen az utcára is alig mernek kimenni.

A helyieknek két hónapja nincs nyugtuk: akkor lepték el a Gyár utca környékét a drogosok – írja a Blikk. Sok helybeli szerint a budapesti Hős utca korábbi hírhedt bandái tehették át ide a székhelyüket, miután onnan kipaterolták őket.

Nem szívesen mennek az utcára

Az egykor nyugodt, csendes pesti agglomerációs kisváros lakói ma nem szívesen hagyják el házaikat az utcán ténfergő „zombik” miatt: van, aki egy megállóval inkább tovább megy, mások pedig viszik-hozzák rokonaikat az állomásról, mert egyszerűen félnek egyedül az utcán közlekedni – írja a lap munkatársa.

Kukákból esznek

A megállónál dolgozó boltosok szerint 3-5 fős csapatokban érkeznek a különítmények: nem zavartatják magukat, az utcán is képesek elővenni a szert. A kukákból esznek, a villanyoszlopokat ölelgetik, a gyerekeket terrorizálják, és ha túllövik a szert, összeesnek az út mentén, ezért gyakran jár erre a mentő.

A lépcsőn ülve adják be maguknak a drogot

Néha a vágányokhoz vezető lépcsőkön ülve adják be maguknak az anyagot – mesélte egy, a neve elhallgatását kérő férfi.

Nemcsak a városban, de a tömegközlekedésen is komoly problémát okoznak. Sajbenné Szabos Adrienn lánya HÉV-vel utazik a fővárosba a tanulmányai miatt, és nem egyszer volt arra példa, hogy szemtanúja volt valami ocsmányságnak.

Tűvel fenyegetőznek a vonaton

Előfordult, hogy a kalauzra támadtak, máskor előttük szívták a füves cigit, de volt arra is példa, hogy a tűvel hadakoztak a vonaton. Az utasok felé tartotta az egyikük azzal, hogy szúrni fog, ha nem hagyják őt békén. De volt, hogy szamurájkarddal fenyegetőztek ezek az alakok – fakadt ki az édesanya a Blikknek. – Nem tudom, mit lehetne ellenük tenni, jobb híján a rendőrségtől várjuk a segítséget.

Kapcsolódó cikkek

Segítséget kért a polgármester

Az önkormányzat a Pest Megyei Rendőr-főkapitánysággal szerződést kötött, miszerint szabadnapos rendőrök érkeznek a városba már a napokban. A biztonságnak ára van, meg kell fizetni. Volt arra is alkalom, hogy családanyák, akiknek a gyermeke függő, segítették a munkánkat – mondta Blikknek Franka Tibor, a város polgármestere.

A Hős utcából kerepesre

A budapesti Hős utca környékén tavaly nyáron fajult el annyira a helyzet, hogy a zsaruk egész nap megerősített létszámban járőröztek. Korábban az 1-es villamos vonalán dolgozó sofőrök panaszkodtak a tarthatatlan állapotról, amely a dizájner drogot használó bandák miatt alakult ki.

Pomázon is probléma egy drogtanya

A pomázi Dera utcában üzletszerűen zajló kábítószer forgalmazásról, éjszakai őrjöngésekről és a jelenség jegyzőnek történő jelentéséről írt.

Saját ürülékükben fetrengő, őrjöngő drogosok miatt dühösek Pomázon

Kiemelt kép: illusztráció