Az átlagos folyadékról az avatatlanok nem is gondolnák, hogy 15 kiló speedet lehet belőle készíteni. Összehangolt akcióban több tucat rendőr öt településen csapott le február 20-án hajnalban egyidejűleg egy kábítószer-terjesztő hálózatra. Kilószámra foglaltak le különböző drogokat, felszámoltak egy labort, és 12 embert gyanúsítottak meg kereskedelemmel, illetve birtoklással. Kistarcsa, Kerepes, Isaszeg, Domonyvölgy valamint a főváros volt az akció középpontjában.

A te sikered, a mi sikerünk! Gyere hozzánk hirdetésszervezőnek és vidd el minden hónapban a parádés jutalékod! A részletekért kattints ide!

A nagyszabású akció egy átlagosnak induló közúti járműellenőrzésből nőtte ki magát. Igaz, a békásmegyeri kontroll során sem az izzókészlet hiánya miatt kértek a járőrök szakmai erősítést a helyszínre – írja a Police.hu.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a III. kerületben egy osztrák rendszámú Mitsubishi vezetőjét és utasát igazoltatták február 13-án este – tájékoztatott András Tamás alezredes, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A 30 éves G. Szilviánál és a 28 éves K. Dánielnél 10 gramm droggyanús növényi származékot találtak, ezért hívták a BRFK kábítószer-ellenes szakembereit.

Az autó alapos átvizsgálásakor további 639 gramm gyanús anyagot találtak, míg a pár otthonában tartott házkutatáson kokain, LSD és kábítószer-terjesztéshez használatos eszközök kerültek elő.

A lefoglalt anyagok elemzése után felmerült a gyanú, hogy a fővárosi párosnak köze lehet egy Gödöllő környéki terjesztőhálózathoz.

Tavaly nyáron egy nagyszabású akcióban Gödöllőn, Kistarcsán és Kerepesen tucatnyi, drogterjesztésben érintett embert fogott el a PMRFK.

A rendőrök október óta további felderítést végeztek a térségben, újból átvilágítva a rajtaütés oldalágán látókörbe került csoportot.

A békásmegyeri autó-ellenőrzés után másfél tucat emberre szűkítették a kutatást. G. Szilvia és K. Dániel ellen kábítószer-kereskedelem bűntettének magalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a bíróság február 15-én letartóztatta őket.

Témába vág: Rendőrségi rajtaütés: Két fiatal drogkereskedőt fogtak el Pátyon és Zsámbékon

Az adatok összegyűjtése és elemzése sikerre vezetett, a rendőrök február 20-án úgy döntöttek, elég bizonyíték van a kezükben, hogy megint megjelenjenek a fókuszba került fogyasztóknál és terjesztőknél.

A rendőrök a Terrorelhárítási Központ munkatársainak bevonásával hajnalban csaptak le. A konkrét adatok mellett a zsarukat a megérzésük is vezette: volt, aki mozgása, a hatóságoknak szemet szúró tevékenysége miatt került górcső alá.

A szimat nem csalt: felső terjesztői kapcsolatot, egy kisebb hálózatot és egy domonyvölgyi ingatlanban egy egyszerű, de a gyanú szerint annál hatékonyabb, speedet előállító kisüzemet is felszámoltak.

A rajtaütés során Kistarcsán, Kerepesen, Domonyvölgyben, Isaszegen és Budapesten összesen 16 embert számoltattak el, közülük tíz embert gyanúsítottként, hatot tanúként hallgattak ki – folytatta az alezredes.

Témába vág: Drogban érdekelt emberekről beszélt Kerepes polgármestere

Mint mondta találtak 1 kilogramm kokaint, mintegy 3 kiló amfetamint, közel 4 kiló marihuánát, továbbá a domonyvölgyi laboratóriumban 7,5 liter amfetaminolajat is lefoglaltak.

Ez utóbbi ránézésre átlagos folyadék, épp emiatt szállításakor az avatatlan szem számára egyáltalán nem gyanús, pedig a speed gyártásának alapanyaga.

Viszonylag egyszerű eszközökkel és eljárással, további vegyületek hozzáadásával ez a folyékony anyag 15 kilónyi speed előállítására lett volna alkalmas.

A házkutatásokon a készítéshez és porciózáshoz szükséges tárgyak mellett előkerültek a marihuána termesztéséhez használatos, még becsomagolt lámpák, szellőztetőberendezések, párologtatók és csövek.

A lefoglalt anyagok hatóanyag-tartalmát a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ fogja elemezni, ugyancsak szakértő vizsgálja az egyik előállítottnál megtalált, feltehetően éles lőfegyvert és a hozzá tartozó lőszereket is.

A rendőrök üzentek további intézkedéseikkel is. A PMRFK gazdaságvédelmi osztályának munkatársai feltehetően bűncselekményekből származó, nagy értékű járműveket, pénzt, illetve egyéb vagyontárgyakat foglaltak le vagyonvisszaszerzés céljából.

Droggal kapcsolatos cikkeinket itt lehet elérni. Sajnos sok kábítószeres esetről kell beszámolnunk az agglomeráció hírportálján.

A kábítószer-kereskedelem bűntettével meggyanúsított kistarcsai 50 éves L. Csaba, a 30 éves isaszegi H. József, a 31 éves kerepesi P. Krisztina és budapesti 65 éves Cs.-né L. Edit letartóztatását a bíróság február 22-én rendelte el.

Az ugyancsak kábítószer-kereskedelem bűntettével meggyanúsított kistarcsai 21 éves L. Rita és a kábítószer birtoklása bűntettével meggyanúsított kistarcsai 35 éves B. Gábor, a 28 éves kerepesi K. Apor és budapesti 36 éves N. Imre, B. Péter, valamint V. Tamás Csaba szabadlábon védekeznek – írja a rendőrség honlapja.

Saját ürülékükben fetrengő, őrjöngő drogosok miatt dühösek Pomázon

Kiemelt kép: illusztráció