Két-három család érdekelt a drogban, a megyei főkapitány járőröket bocsájtott a település rendelkezésére, nem rosszabb a helyzet mint máshol – mondta Franka Pál Tibor, Kerepes polgármestere az EchoTv Jó Reggelt! című műsorában.

Ahogy korábban a BudPestkörnyéke.hu is megírta sajtóhírek szerint ellepték a drogosok Kerepest. A polgármester a műsorban hangsúlyozta: nem igaz a Blikknek az állítása, miszerint „Bedarálja Kerepest a drogpokol”. A polgármester szerint megalázó és lenéző az újság címadása.

Franka Pál Tibor szerint van helyzet Kerepesen, de semmivel sem komolyabb, mint az ország többi településén. A Pest megyei rendőrfőkapitánnyal olyan szerződést kötött Kerepes, miszerint szabadnapos járőrök kettesével, 1000 forintos óradíjért járják azokat a településrészeket, ahol állítólag láttak már drogosokat – mondta a polgármester.

Kapcsolódó cikk: Önkívületben fetrengő drogosok lepték el Kerepest – nagy a baj!

A közösségi oldalakon a helyiek azt írják, hogy édesanyák az esti órákban nem mernek kimenni Kerepesen az utcára – mondta a műsorvezető a polgármesternek. Erre Franka Pál Tibor azt válaszolta, hogy a rendőrök a HÉV-re is felszállnak, amely az Örs vezér terétől Gödöllőig jár, majdnem 20 állomáson megy keresztül, ezért a droghelyzet Kerepesre való kiélezése nem csak, hogy sértő, de nem is igaz.

Kapcsolódó cikk: Egy kisbusz és egy autó ütközött Kerepesnél, többen megsérültek

A polgármester ugyanakkor nem cáfolta a sajtóban megjelent híreket, hogy drogosok lennének Kerepesen. Franka Pál Tibor szerint sajnos ma Magyarországon minden településen lehet kapni, árulni drogot, addig, amíg nem buknak le. Kerepesen még nem buknak le, keményen fellépünk és Kerepest nem darálja be senki és semmi  – mondta a település vezetője.

A teljes interjút itt lehet megnézni:

Kiemelt kép: EchoTv