Egy kisbusz, majd egy személyautó is megcsúszott, szalagkorlátnak csapódott vasárnap délelőtt az M31-es autópálya 3-as kilométerénél, Kerepes közelében.

A piros mikrobuszban négyen utaztak, közülük egy ember könnyebb sérüléseket szenvedett. A gödöllői hivatásos tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járműveket, majd biztosították a helyszínt – tájékoztatta portálunkat Csámpai Attila a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

A baleset a hétvégi hóesés után, vasárnap történt, a fotókat most kapta meg szerkesztőségünk a katasztrófavédelemtől. Érdemes előretekinteni, hogy az agglomeráció útjain milyen időre kell számítani az elkövetkező 24 órában.

A meteorológiai szolgálat aktuális előrejelzése szerint borult, párás, illetve kevésbé felhős tájak egyaránt lesznek, de előbbiek lesznek túlsúlyban kedden. Az éjszaka képződött zúzmarás köd kiterjedése napközben fokozatosan csökken. A ködös tájakon ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat.

A többnyire mérsékelt északi, északnyugati szél helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire -1 és +5 fok között valószínű, de a tartósan borult, ködös vidékeken ennél hidegebb is lehet. Késő estére -8, 0 fokra hűl le a levegő. Síkos, csúszós utakra tehát mindenképpen számítani kell.

Fotó: Katasztrófavédelem