Meglepő, hogy nem a legnépesebb városban történt a legtöbb betörés 2018 első félévében, hanem a mindössze 28 ezres Budaörsön. Budapest környékének 85 települése közül 11 településen történt 13-nál több betörés.

Az Ügyfélkapun keresztül bárki számára elérhető, hivatalos rendőrségi statisztikákat tartalmazó Prevenciós Bűnözés-Statisztikai Adattár alkalmazás segítségével összeállítottuk Budapest környékének betörési feketelistáját.

Azon senki sem csodálkozik, hogy a legnagyobb lélekszámú települések, Érd, Szentendre benne vannak a legfertőzöttebb háromban, ugyanakkor meglepő, hogy a 28 ezres Budaörs megelőzte az agglomeráció legnépesebb városát Érdet és a betörések számát tekintve  a legveszélyesebb városnak minősíthető.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A 2018. első félévének adatai alapján Budaörsön történt a legtöbb ingatlanbetörés. Hat hónap alatt összesen 47 esetben történt rendőri intézkedés ez ügyben.

Kapcsolódó cikk: Nem óvatoskodtak a rendőrök az iskolai sorozatbetörővel – Videó

A lista első négy helyén csak budai települések vannak és a pesti oldal legnépesebb városai az ötödik és a hatodik helyen indulnak. A 85 települést tartalmazó lista elejére felkerült a 13 ezres Biatorbágy is. Ez azt jelenti, hogy a viaduktos városkában a lélekszámhoz képest nagyon magasnak mondható a betörések száma.

A többi település azért nem szerepel az ábránkon, mert 13-nál kevesebb betörést jelentettek a rendőrségen és az óriási a tülekedésben nem fértek volna el az ábránkon.

Hasznos cikk: Íme az 5 legjobbnak tartott házőrző kutya, az agglomerációban is beválhatnak

Ez részben jó, ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy nincs az agglomerációban olyan település, ahol egyetlen betörés sem történt a tavalyi év első felében.

Ezt is olvasd el: Nyaralni mész és üresen marad a ház? Így kerüld el a betörőket!

Ha megérkeznek a második féléves adatok, izgalmas összeállítást készítünk az éves adatokról és az ehhez a listához képest történt változásokról.

BudaPestkörnyéke.hu információ, kiemelt kép: illusztráció, cikken belüli kép: Lakópark Biatorbágyon -Fotó:BudaPestkörnyéke.hu