Egy apostagi anya az alvó kislányára támadt. A gyermeket hónapokig lélegeztetőgépen kellett tartani, egyik lábára le is bénult.

Nem sokon múlt, hogy tragédiával végződjön a támadás

Az anya valóságos ámokfutást hajtott végre. Kiderült, hogy mentális betegséggel küzdött, amit nem kezelt megfelelően, ez vezethetett a szörnyűséghez. A gyermekének eddig még nem árulták el, hogy az anyja okozta azt, ami történt vele. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az orvosok mindent megtettek

A hétéves Fanni még nem tud lábra állni, miután a támadást követően egyik lába mozgásképtelenné vált, írja a Blikk. Olyan súlyos sérüléseket szenvedett Fanni, hogy egy teljes hónapon keresztül lélegeztetőgépen tartották. Csoda, hogy egyáltalán túlélte a történteket.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A nagypapa is otthon volt

Az apostagi gyermeket édesanyja, H. Judit még szeptemberben bántalmazta. A támadás éjszakáján otthon volt a nagypapa is. Ő próbálja lelkileg támogatni a kis híján gyilkossá váló lányát és az unokáját egyaránt.

A nagypapa elmondta, mi történt

A Blikk megkeresésére a nagypapa elmondta, hogy Fannit a budapesti Heim Pál Gyermekkórházba szállították a támadás után. Itt több műtétet is elvégeztek rajta, egy hónapig lélegeztetőgép segítségével tartották életben. Infúzión keresztül tudták táplálni, majd átvitték a Bethesda Gyermekkórházba.

Gyakran látogatja

A nagypapa elmondta, hetente kétszer meglátogatja. Bár a kislány állapota egyre csak javul, még mindig nem tud lábra állni. Az egyik végtagja ugyanis átmenetileg lebénult. Van rá esély, hogy újra működésre bírják a gyermek lábát, ám ehhez sok munkára lesz szükség.

Már beszél

Fanni már elkezdett beszélni, ám sokat nem lehet érteni a szavaiból. Ő nem tudja, hogy milyen szörnyűségek történtek vele. Nem kérdezett rá még, hogy miért került kórházba. A nagypapa elárulta, a gyermeknek hiányzik az édesanyja, őt azonban most nem láthatja.

A gyermekére támadó nő korábban tanárként dolgozott

Az anyát emberölés kísérletével gyanúsítják. Korábban angolt tanított, mentális betegsége miatt azonban nem maradt a pályán. Tettét követően a fővárosi elmemegfigyelő intézetbe szállították, majd Kecskeméten került börtönbe. A szörnytettet elkövető nő apja, valamint a nő párja, aki azon a bizonyos éjszakán is a házban aludt, kéthetente meglátogatják az asszonyt.

Nem emlékszik arra, hogy mit tett

A nő állítása szerint nincs tisztában azzal, hogy ő követte el a gyermeke elleni támadást. Pillanatnyilag három különböző gyógyszert kap a betegsége kezelése céljából. Még 1998-ban kezdődtek a mentális problémái, közvetlenül a nagymamája halálát követően.

Többször is kórházba került

A nagymamája halálát követően több alkalommal is egészségügyi intézményben ápolták. Ezt követően rendszeres felülvizsgálatokon kellett részt vennie. Az asszony kétszer sem adatott be magának egy injekciót, mielőtt a gyermeke életére tört, erről apja nem tudott – mondta a lapnak a nyugdíjas nagyapa.

Megbánta amit tett

Az anya a börtönből egyszer éppen akkor hívta az apját, amikor ő a kórházban volt meglátogatni gyógyulófélben lévő unokáját, Fannit. A nagyapa azt állítja, hogy lánya bánja amit tett, és azt szeretné, ha visszakaphatná kislányát. Erre azonban bizonyosan várnia kell még, vélhetően nem is keveset. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív