Rengeteget lopott a bűnbanda, vittek mindent: műszaki cikkeket, ruhaneműket, motorolajat. A banda egy része lenyúlta, a másik fele eladta. A nyomozók házkutatásokat tartottak, nagyon sok bűncselekményből származó tárgyat foglaltak le. Aki mostanában nagyon olcsón vásárolt valamit, lehet, hogy lopott árut kapott.

A Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság orgazdaság bűntett és lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást folytat nyolc férfi és két nő ellen.

A nyomozás adatai szerint a hat férfi egy dunaharaszti cég telephelyről 2019. év elejétől műszaki cikkeket, ruhaneműket, raklapokokat és motorolaj termékeket tulajdonítottak el több mint tízmillió forint értékben.

Az ellopott termékeket négy társuk anyagi ellenszolgáltatásért otthonaikban tárolták és értékesítették. Vélhetően más kereskedőkhöz és akár webshopokhoz is kerülhetett a lopott cikkekből. Ha valaki tehát nagyon olcsón vett mostanában valamit és még számlát sem kapott, akkor jó eséllyel lopott terméket vett.

A szigetszentmiklósi nyomozók az ügyben végzett széleskörű adatgyűjtés alapján azonosították a bűncselekmények feltételezett elkövetőit. A nyolc férfit és a két nőt a rendőrök december 4-én elfogták és a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányságra előállították.

A nyomozók az ügyben hat férfit lopás bűntett, két férfit és két nőt pedig orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki.

A rendőrök az ügyben több helyszínen végzett kutatások során több millió forint értékű, a bűncselekményekből származó termékeket találtak és foglaltak le. Ellenük az eljárást a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság folytatja.

Kiemelt kép: illusztráció