Október 19-től a MÁV-START új vonatjáratokat indít több vonalon is. Ezek mindegyike érinti az agglomerációt. Éjszakai járatok is lesznek, várhatóan nőni fog az utasforgalom.

Három vasútvonalon bővíti kínálatát a MÁV-START. Október 19-től a fővárosból új járatok indulnak munkanapokon esténként, hétvégén pedig az éjszakai órákban is lehet utazni a szobi és a ceglédi vonalakon, írja közleményében a vasúttársaság. Ezeken péntek és szombat éjszakánként akár két-háromszorosára nőhet az utasforgalom a hétköznapi éjjelekhez képest. A két vonal közvetlen térségében egyébként mintegy százezer lakos él – teszi hozzá a Hvg.hu

Éjszakai járatot kap Dunakeszi

A Budapest–Vác–Szob vonalon pedig péntekről szombatra és szombatról vasárnapra virradó éjszaka (szombati és vasárnapi közlekedési napokon) óránként járnak majd a személyvonatok a főváros és Szob között. A MÁV azt írja, az éjszakai vonatok a Dunakeszi lakosság kérésére normál díjszabással működnek.

Hétfőtől péntekig főleg a munkából hazafelé utazókat szolgálja, hogy október 21-től esténként két órával tovább, egészen 21 óráig meghosszabbítják a délutáni csúcsidőszakban megszokott menetrendet, így 19:25-kor és 20:25-kor is indul gyorsított vonat a Nyugati pályaudvarról Szobra.

A ceglédi vonalon is lesz éjjeli járat

A Budapest–Cegléd–Szolnok vonalon is bővül a késő esti, éjszakai járatok száma, október 19-től szombati és vasárnapi közlekedési napokon a Nyugatiból új személyvonat indul Szolnokra.

Kiemelt kép: Kelenföldi pályaudvar, Fotó: BudaPestkörnyéke.hu