Romlott ételt kaptak a betegek a Szent Imre kórházban, így sokaknál enyhe hasmenés jelentkezett. A különböző osztályokon fekvő 36 betegnél jelentkeztek a tünetek. A hétfői ebéd után voltak olyanok is, akik hányással küszködtek. A betegeken kívül, az intézmény dolgozói is fogyasztottak az romlott ételekből, ők is meg megbetegedtek. 

Ételmérgezés a Szent Imrében

A Szent Imre kórházban, a hétfői ebéd több betegnél és egészségügyi dolgozónál okozott hányást és hasmenést. Az ebédet a P. Dussmann Kft. szállította, ami az intézmény szerződéses partnere. Azt is tudni lehet, hogy nem más eredetű fertőzésről van szó, mert a különböző osztályokon kezelteknél és dolgozóknál többé-kevésbé egy időben jelentkeztek a tünetek. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Az alkalmazottak is megbetegedtek 

A Szent Imre kórházban egyébként 678 ágy van, és ha átlagos, 65 százalékos kihasználtsággal számolunk, legalább 440 beteg kaphatott romlott ebédet. Plusz az alkalmazottak egy része is megbetegedett.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Az ebédszállítás közben romolhatott meg

Varga Krisztián, a társaság élelmezési ágazatának igazgatója azt mondta, hogy az ebéd szállítás közben vagy azt követően romolhatott meg. „Tájékoztatom, hogy az érintett napon a Bajcsy-Zsilinszky kórház és a Szent Imre kórház részére egyaránt ugyanazt a meleg ételt készítettük. A Bajcsy-Zsilinszky kórházból bármilyen nemű élelmezéssel összefüggő megbetegedésről jelzés a mai napig nem érkezett”.

Hányás és hasmenés

Magyar Hang több, egymástól független forrásból értesült arról, hogy a hétfői ebéd betegek és egészségügyi dolgozók sokaságánál okozott hányást és hasmenést a Dél-budai Centrumkórház Szent Imre Egyetemi Oktatókórházában. „Az ebédet a P. Dussmann Kft. szállította, ami az intézmény szerződéses partnere. Azt is tudni lehet, hogy nem más eredetű fertőzésről van szó, mert a különböző osztályokon kezelteknél és dolgozóknál többé-kevésbé egy időben jelentkeztek a tünetek”. 

A főétel volt romlott

Az intézmény is reagált a Magyar Hang megkeresésére az üggyel kapcsolatban. „2024. április 7-én egy külső konyháról a Dél-budai Centrumkórház – Szent Imre Egyetemi Oktatókórházba szállított egyik főétel minden valószínűség szerint romlott volt. A minőségi hiba az első adagok kiosztása után derült ki, az ápolási igazgató azonnal elrendelte az ételosztás leállítását”. 

Zajlik a vizsgálat 

A kórház azt is elárulta, hogy gyors intézkedése ellenére a betegek egy kisebb csoportja már fogyasztott az ételből, és 36 betegnél jelentkeztek hasmenéses tünetek, s ezt követően diétás ételeket kaptak. Az intézmény higiénikusa az illetékes hatóságoknak jelentette a történteket, a vizsgálatok zajlanak.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: Szent Imre kórház