Fix telepítésű sebességmérőket, úgynevezett traffiboxokat telepítenek 9 településre a budai agglomerációban. A térség polgármesterei már összeültek, hogy megbeszéljék, melyik településnek hány traffipax fog jutni. 

Traffiboxok a budai településeken

Elegük van a polgármestereknek a gyorshajtókból és a sebességtúllépés miatt történő balesetekből. Összedugták a fejüket és eldöntötték, traffiboxokat vásárolnak, hogy visszafogják az autósokat. A budai oldal szövetségbe tömörült településvezetői most közösen dolgoznak azon, hogy a lehető legkedvezőbb feltételekkel tudjanak traffibox készülékeket telepíteni az utcákra. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

9 településen 14 traffibox

A budai traffibox-projekt részleteit a minap egyeztették a Pilisi KÖTET Egyesület polgármesterei. “A közeljövőben várhatóan kilenc településen, összesen 14 traffiboxot helyeznek el, amelyek közül egy Nagykovácsiba kerül, a falu elejére, a Nemzetközi Amerikai Iskola finanszírozásában. Egy másikat Remeteszőlőssel közösen szeretnénk a Rácski kanyarba is telepíteni, azonban ennek a finanszírozási feltételeiről még egyeztetések folynak.” – írta közösségi oldalán Nagykovácsi polgármestere, Kiszelné Mohos Katalin.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Törökbálinton jól működik

Törökbálinton már lassan két éve működnek traffiboxok. A település alpolgármestere, Géczy Krisztián elmondta, hogy a dobozok nagyon hatékonyak, az autósok mindig lelassítanak, mert nem tudhatják, hogy van-e bennük éppen sebességmérő vagy sem. Azokban az utcákban, ahol van ilyen készülék betartják a sebességkorlátozást az autósok.

Mi ez a Pilisi KÖTET Egyesület és hol lesznek a traffiboxok?

A Pilisi KÖTET Egyesület a Pilisi-medence Kistérség Önkormányzatainak Területfejlesztési Társulásának utódja. Az egyesület tagjai a következő települések polgármesterei: Csobánka, Nagykovácsi, Solymár, Tinnye, Pilisvörösvár, Piliscsaba, Pilisszántó, Pilisszentiván, Pilisjászfalu, Remeteszőlős és Pilisborosjenő. Vagyis ezeken a településeken lesznek új traffiboxok.

Egyedül nem megy

Az egyesület azért alakult meg a kistérségi társulásokat megszüntető jogszabályok megjelenése után, mert a településvezetők felismerték, hogy az együttműködő közösségek hatékonyabbak, mivel az őket érintő főbb kihívásokat, problémákat az összefogásra alapozva eredményesebben tudják megoldani, hangjukat közös igény mentén jobban fel tudják emelni. Másrészt vannak olyan konkrét témák, olyan feladatok, melyek összekötik az adott településeket.

Összehangolják még a falunapokat is

A Pilisi KÖTET Egyesület létrehozásának célja hivatalosan az önkormányzati feladat- és hatáskörök, valamint a polgármester és a jegyző államigazgatási feladat- és hatásköreinek hatékonyabb, célszerűbb közös ellátása, a közös területfejlesztési célok kidolgozására és megvalósítása. Terveik között szerepel egymás elismert zenészeinek, művészeinek meghívása egymás rendezvényeire, illetve az éves rendezvénynaptárak legalább alapszintű összehangolása is. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: illusztráció