Kiugrott az ablakon egy depressziós nő, miután férje egy évvel ezelőtt, gyógyíthatatlan betegségben elhunyt. Az egyik szomszéd szemtanúja volt annak, ahogyan Mária kizuhan a tizedik emeleti ablakból. A rendőrök a rokonait azonnal a helyszínre riasztották, egyikük elájult, amikor megtudta, mi történt.

Kiugrott a tizedikről

Hétfő este Budapesten, a Vezér utcában, az egyik panelház ablakából kivetette magát egy asszony. A 76 éves O. Mária az unokatestvérénél és annak feleségénél lakott egy panelház tizedik emeleti lakásában. Az idős asszonyt nemrég, a férje halála után fogadták be. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

A férje rákos volt

Mária és férje, Tamás komoly pozíciót töltött be annak idején, amikor dolgoztak, így okos emberekről beszélhetünk. Tamásról kiderült, hogy rákos, de ő nem akart kezeléseken részt venni, így csak fájdalomcsillapítót szedett és Máriának kellett ellátnia otthon.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Egy éve halt meg a férje

„Ez nagyon komoly felelősséget és terhet jelentett neki. Én is sűrűn átmentem segíteni munka után, de nagyon nehéz volt ez az egész. Körülbelül egy éve halt meg, ekkor költöztettük Máriát magunkhoz” – mondta a család rokona a Metropolnak.

Jelezte, hogy öngyilkos lesz

A rokon szerint a férje halála után kezdett el romlani Mária állapota. Miután magukhoz költöztették, egyfolytában arról beszélt, hogy öngyilkos lesz. „Rengetegszer hangoztatta, hogy ki fog ugrani az ablakon”.

Pszichiátriára is elvitték

 „Komoly depressziója volt, ami miatt elvittük orvoshoz is. Azonban az orvost meg tudta győzni, hogy nincs semmi baja és nem akar csinálni semmit. Ezután elvittük a pszichiátriára is, ahol csak annyit állapítottak meg róla, hogy enyhe depressziója van, pedig ez közel se így volt… Most készült idősek otthonába menni, amit nagyon várt. Össze is csomagolt hozzá, de végül erre már nem kerülhetett sor”.

Egyedül volt otthon

A rokon szerint az előző napjuk teljesen szokásosan telt el, úgy, mint bármelyik családnál. Mária már sokkal ritkábban beszélt az öngyilkosságról, így azt gondolták, hogy letett róla. Ám amikor elmentek dolgozni és az asszony egyedül maradt, borzasztó dologra szánta el magát.

Kiszedte a létrát

„A folyóson tároltunk egy létrát beakasztva, amit én is nehezen tudok kiszedni. Mária mégis kiszedte és a mi szobánkban lévő erkélyablakhoz vitte. Levette és egymás mellé helyezte szépen rendben a papucsát, majd felállt a létrára, utána az ablakba és kiugrott.”

A szomszéd látta a tragédiát

A Metropol információi szerint az egyik szomszéd szemtanúja volt annak, hogy Mária lezuhan a tizedik emeletről, egyenesen a bejárat betonjára és a kiskert kerítésére. Ő hívta a mentőket. A rendőrök és a mentők pár percen belül a helyszínre értek, majd hívták az unokatestvért és a feleségét telefonon. 

Elájult a temetkezési autó láttán

„Azt kérték tőlünk, hogy amelyikünk közelebb van, azonnal szálljon taxiba, a ház előtt várnak minket. Én értem haza elsőként. Már messziről látni lehetett a hat rendőrautót, a helyszínelőket. Kiszálltam és odamentem, ekkor fordult ki a temetkezési autó, amivel elszállították a holttestet. Annak láttán összeestem. Beraktak a rendőrautóba, majd kis idő után elkezdtek faggatni. Egyedül Mária eljegyzési gyűrűjét kaptuk vissza, ami csupa vér volt… A helyszínelők végül órákig dolgoztak a lakásban, az egész erkély csupa fekete, mert ujjlenyomatokat kerestek”.

Férje hamvait otthon tartotta

„Mária szobájában tárolta a férje hamvai. Mindig azt kérte tőlünk, az volt az utolsó kívánsága, hogy a férjével együtt temessük el. Természetesen teljesítjük a kívánságát. Mi azóta is sokkos állapotban vagyunk, semmit sem tudtunk aludni az eset óta. De ez még így lesz egy ideig… – zárta szomorú beszámolóját az asszony. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Van segítség!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!

Kiemelt kép: