Újabb gázolás történt a vasúton: a Sopronból Tatabányára közlekedő Tűztorony InterCity Almásfüzitő és Tata között elütött egy embert. A helyszínelés végéig a két állomás között csak egy vágányon jártak a vonatok, ezért  hosszabb volt a menetidő a győri vonalon

Gázolás Almásfüzitő és tata között

Gázolt a Sopronból Tatabányára közlekedő Tűztorony InterCity Almásfüzitő és Tata között. A helyszínelés végéig a két állomás között csak egy vágányon jártak a vonatok, ezért 15-30 perccel hosszabb volt a menetidő a győri vonalon. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egy fiatal férfi az áldozat

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata később azt közölte: az elgázolt fiatal férfi a helyszínen életét vesztette. A Katasztrófavédelem honlapján azt írták: a vonaton mintegy százan utaztak, nekik a tatabányai és komáromi hivatásos tűzoltók segítettek a mentesítő járatra átszállni.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Jelentős késések

A helyszínelést 23:30-ra fejezték be, így ismét két vágányon haladnak a vonatok ezen a szakaszon.  A Keleti pályaudvarról Győrbe 21:40-kor indult G10-es vonat 55-60 perces késéssel közlekedett, a Tatabányáról 20 órakor Sopronba indult Magnet Bank InterCity pedig 75-80 perccel ért később célba a tervezettnél – írta a Mávinform.

Baleset szombat hajnalban is

A szombat sem indult jól: a Gyékényesről Dombóvárra tartó, Kaposvárról 5:21-kor továbbindult vonat elütött egy szarvast Kaposszentjakab közelében, a szerelvénye meghibásodott, ezért a vonat visszatér Kaposvárra és nem közlekedik tovább. Az utasai a Kaposvárról 6:07-kor továbbinduló Somogy InterCity-vel utazhattak Dombóvárig. Az IC megállt Nagyberki megállóhelyen és Dombóvár alsón is.

Métereket repült

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy sokkoló gázolásról tett közzé videót a MÁV: métereket repült a figyelmetlen gyalogos Óbudán. A videón látható, ahogy egy vonat az egyik óbudai állomáson elüt egy nőt, akinek hatalmas szerencséje volt, hogy túlélte a balesetet.

Nem volt elég körültekintő

A MÁV által megosztott videón az látható, ahogy a nő – miközben feltehetően azt a vonatot kereste, amivel utazni akart – nem volt elég körültekintő. Először átkelt egy vasúti sínen, majd láthatóan meggondolta magát, visszafordult, ám nem vette észre, hogy éppen egy vonat érkezik, ami hatalmas sebességgel oldalról el is találta. A felvételen látható eset Óbudán történt, az érintett nő az esés következtében zúzódásos sérüléseket szenvedett. 

Mindig nézz körül!

„Ő túlélte… szerencséje volt… Amint a motorvonat vezetője meglátta a gyalogost, azonnal gyorsfékezni kezdett és hangjelzést adott. Mindig nézz körül! A vasút veszélyes üzem, közlekedj körültekintően! Érj haza biztonságban!” – írta a sokkoló képsorok mellé a MÁV.

Nem hallotta a hangjelzést

A fiatal nő zenét hallgatott, így nagy valószínűséggel nem hallotta a vonat hangjelzését. Egy biztos: ez a második születésnapja volt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció