Sokkoló gázolásról tett közzé videót a MÁV: métereket repült a figyelmetlen gyalogos Óbudán. A videón látható, ahogy egy vonat az egyik óbudai állomáson elüt egy nőt, akinek hatalmas szerencséje volt, hogy túlélte a balesetet.

Nem volt elég körültekintő

A MÁV által megosztott videón az látható, ahogy a nő – miközben feltehetően azt a vonatot kereste, amivel utazni akart – nem volt elég körültekintő. Először átkelt egy vasúti sínen, majd láthatóan meggondolta magát, visszafordult, ám nem vette észre, hogy éppen egy vonat érkezik, ami hatalmas sebességgel oldalról el is találta. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Zúzódásokkal megúszta

A felvételen látható eset Óbudán történt, az érintett nő az esés következtében zúzódásos sérüléseket szenvedett. A MÁV az ügyben vizsgálatot indított, amely még folyamatban van.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Mindig nézz körül!

„Ő túlélte… szerencséje volt… Amint a motorvonat vezetője meglátta a gyalogost, azonnal gyorsfékezni kezdett és hangjelzést adott. Mindig nézz körül! A vasút veszélyes üzem, közlekedj körültekintően! Érj haza biztonságban!” – írta a sokkoló képsorok mellé a MÁV.

Nem hallotta a hangjelzést

A fiatal nő zenét hallgatott, így nagy valószínűséggel nem hallotta a vonat hangjelzését. Egy biztos: ez a második születésnapja volt.

A lábát fájlalta

„A szemből érkező vonattal érkeztem és leszállásra készültem kollégámmal. Hosszú kürt hang és vészfékezés a másik vágányon. (Itt már sejtettük, hogy baj van. Elsőként értünk oda a kislányhoz remegő kézzel és lábbal, de óriási öröm ért, hogy szinte sértetlenül megúszta ezt az eseményt, igaz a lábát fájlalta” – írta egy szemtanú a MÁV Facebook-oldalán.

Stabil helyzetbe fektették

„Természetesen értesítettük a mentőket és stabil helyzetbe fektettünk. Addigra már a szomszédos MÁV épületből is a segítségére siettek többen. Táskáját, szemüvegét összeszedtük. Közben a távolból a motorvonat vezetője is a helyszín felé igyekezett” – folytatta a történetet.

Megnyugtatták a mozdonyvezetőt

„Én elé siettem, hogy őt is megnyugtassam a lehető leghamarabb, hisz ekkor még nem tudhatta mi is van a sérülttel. Csak azért írtam le az eseményt, mert nagyon sok negatív kommentet olvasok. Adjunk hálát az Istennek, szerencsének, bárkinek, hogy nem lett tragédia”

„Remélem, teljesen felépült”

„A sérült egyébként egy rendkívül szimpatikus, szerintem középiskolás lány lehetett, aki aznap újjászületett és szülei sem veszítették el! Remélem teljesen felépült!” – fejezte be a hozzászólást. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a baleset helyszíne. Fotó: MÁV