Négy ember halt meg Budapesten, a 6. kerületben, miután a lakásukban magas fokú szén-monoxid szabadult ki. A katasztrófavédelem szerint egy egész család hunyt el.

Meghalt egy család

Egy négytagú család halt meg hétfőn este szén-monoxid-mérgezésben Budapest 6. kerületében. Az áldozatok közül kettő gyerek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Szén-monoxid mérgezés

A kiérkező szakemberek már a lakás bejárata előtt magas szén-monoxid-koncentrációt mértek, amely a lakásban csak tovább fokozódott.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A Jókai utcában történt

A katasztrófavédelem azt írja, hogy a 6. kerületbe, egy Jókai utcai lakáshoz riasztották a tűzoltókat. A kiérkező egység szén-monoxidot mutatott ki az ingatlan levegőjében.

Mentők is érkeztek

A helyszínre mentők is érkeztek. A gázszolgáltató munkatársai, akik szintén kivonultak ez esethez, magas gázkoncentrációt mértek a lakásban, illetve leválasztották a hálózatról az ott működő fűtő- és vízmelegítő-készüléket.

Vizsgálják az okokat

Az információkat a rendőrség hivatalosan is megerősítette, s egyelőre kizárták, hogy gyilkosság vagy öngyilkosság történt volna. Az okokat tovább vizsgálják.

Hatan kerültek kórházba

Hat embert vittek kórházba a mentők egy 13. kerületi, Bulcsú utcai társasházból szén-monoxid-mérgezéssel február közepén.

Magas volt a gáz koncentrációja

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: a tűzoltók a Bulcsú utcai négyemeletes társasház egyik lakásában magas koncentrációban mutatták ki a mérgező gázt.

Apa és lánya halt meg

Január végén a szerencsi polgármesteri hivatal két dolgozója az 56 éves Soltész Zsolt és a 26 éves Soltész Mercédesz szénmonoxid-mérgezésben hunytak el.  

Nem volt szén-monoxid-érzékelőjük

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szerencsi tűzoltók gázkoncentráció-mérő készülékkel méréseket végeztek az érintett sorházi lakásban, a mérőműszer az alsó és a felső szinten is magas szén-monoxid-koncentrációt mutatott ki. Az ingatlanban egy nyílt égésterű gázkazán üzemelt, a lakásban pedig nem volt szén-monoxid-érzékelő. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció