Újabb erőszakos támadás történt a gödöllői HÉV-vonalnál, Szilasligetnél. Az év elején a szerelvényen egy férfi agyba-főbe vert egy asszonyt, most a támadó azt követően próbálta megerőszakolni áldozatát, hogy az 55 éves nő leszállt a HÉV-ről és elindult hazafelé.

Lépéseket hallott

Munkából hazafelé tartott az 55 éves asszony június 25-én délután. A HÉV szerelvényről Szilasliget megállónál szállt le, majd egy földúton gyalogolt tovább. Először csak lépéseket hallott maga mögött, majd megfordulva lökést érzett a vállán. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Lefogta az áldozatát

Az ismeretlen férfi a hanyatt eső nőre tornyosult, majd egyértelműen tudomására hozta erőszakos szándékait. A nő hiába próbálta kiabálva, kapálózva elzavarni, támadója nem tágított, egyik kezével nadrágjába markolt, a másikkal lefogta áldozatát.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Földre lökte

Az asszony addig mozgolódott, míg ki tudta szabadítani kezét és lelökte magáról a férfit, ám miközben feltápászkodott, támadója újra a földre lökte. A nőnek sikerült elérnie az eséskor elejtett ridiküljét, amivel ütni kezdte támadóját, miközben torka szakadtából segítségért kiabált, mire az ismeretlen elszaladt.

Felhívta a rendőröket

A könnyű sérülést szenvedett asszony hazament, letusolt, átöltözött, felhívta barátnőjét, majd a történtek után egy órával tárcsázta a segélyhívót. A rendőrök ugrottak a bejelentésre, a helyszínen és környékén minden létező információt összegyűjtöttek.

Átfésülték a környéket

Az infók és az áldozattól kapott személyleírás alapján igyekeztek a rendelkezésükre álló adatbázisok átfésülésével minél hamarabb azonosítani a támadót, valamint a környező településeken szolgáló polgárőrökkel is megosztották a keresett férfi leírását.

Egy polgárőr felismerte

A támadót sikerült azonosítani, mielőtt azonban célirányosan megindultak volna tartózkodási helyére, június 27-én 11 óra 45 perckor jött a jelzés, hogy egy kerepesi polgárőr a korábban kapott személyleírás alapján felismerni vélte az utcán. A címre száguldó péceli körzeti megbízottak a Babits Mihály utcában elfogták, megbilincselték, majd előállították a 25 éves Sz. Sándor Gergőt.

Ukrán segédmunkás

A segédmunkára Ukrajnából kerepesi alkalmi szálláshelyére érkező férfi első kihallgatásán mindent tagadott, állítása szerint bevásárlás után hazament, majd másnap reggelig aludt.

Beismerő vallomás

A kihallgatási taktika, az elé tárt személyi és tárgyi bizonyítékok hatására azonban két órával később már beismerő vallomását jegyzőkönyvezték a rendőrök. Elmondta, hogy aznap délután sörözött, kicsit berúgott, a nap további részére hiányosan emlékszik. Rémlett számára egy középkorú nő, aki később a fűben feküdt, mert „rámásztam, valamint rosszat akartam vele” – vallotta. A nő kiabált, ő pedig elszaladt.

Letartóztatták

A Gödöllői Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya szexuális erőszak bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást az őrizetbe vett Sz. Sándor Gergővel szemben, egyben kezdeményezték letartóztatását.

Brutális támadás a gödöllői HÉV-en

Januárban az elsők között írtuk meg itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, hogy egy reggel a gödöllői HÉV-en akartak megerőszakolni egy édesanyát. A támadója azt mondta, húzza le a nadrágját, mert közösülni akar vele. A nő ugyan ellenállt, azonban a férfi többször megrúgta a nőt és azzal fenyegette, hogy megöli. Úgy tudjuk a most elfogott férfi, nem azonos a januári támadóval. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt az elfogásról készült videó

Kiemelt kép: részlet a rendőrség videójából