Világháborús bombát találtak még hétfőn a 12. kerületben. Hogy a tűzszerészek biztonságban el tudják szállítani, biztonsági zónát jelöltek ki, és több utcát is kiürítenek a kerületben.

Bomba!

Világháborús betonromboló bombát találtak földmunkák közben a 12. kerületi Kiss János altábornagy utca 29. számú társasházi ingatlanon. Szerencsére nem történt baj, a helyszínre érkező tűzszerészek a szerkezetet a helyén biztonságba helyezték és gondoskodtak a terület őrzéséről. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Biztonsági zónát jelöltek ki

A tűzszerészek megállapították, hogy a szerkezet földből való kiemelését és elszállítását biztonsági zóna kijelöléssel és a terület kiürítésével lehet majd megkezdeni. Gyorsan kellett intézkedniük.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Lezárják

A biztonsági zóna 250 méteres sugarú körben érinti a kerület ingatlanjait és a közlekedést is. A szerkezet elszállítása a kijelölt biztonsági zóna zárását követően történhet meg. Ennek időpontját a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kedden határozta meg.

Ovi a környéken

Az önkormányzat a szomszédos tagóvodában tartózkodó gyerekeket már hétfőn az Orbánhegyi óvodába vitte. A szülőket természetesen értesítették a kialakult helyzetről.

Pénteken emelik ki

A Hegyvidéki Önkormányzat tájékoztatása szerint a bomba biztonságos kiemelésére október 6-án, pénteken kerül sor. Az érintett területet a rendőrség aznap reggel 7 órától lezárja. Ezt követően ide már tilos lesz autóval behajtani.

A rendőrség ellenőriz

A zárás alá vont területen található ingatlanokat reggel 8 óráig mindenkinek el kell hagynia – figyelmeztet nyomatékosan a Hegyvidéki Önkormányzat, hozzátéve: 8 órától órától a rendőrség ellenőrzi majd, hogy mindenki elhagyta-e az ingatlanát, illetve a lezárás alá vont területet.

A lezárásban érintett ingatlanok

Alkotás utca 31-47.

Beethoven utca

Böszörményi út 30-32. D. épület

Böszörményi út 16-28.

Brassai S. utca 3-5.

Dolgos utca 1-19.

Hertelendy utca

Királyhágó utca 10-18.

Kiss J. altb utca 22-42., 19-39.

Kléh István utca

Márvány utca 36-50., 27-29.

Nagy Jenő utca 2-6.

Szoboszlai utca

Tartsay Vilmos utca 14-30., 1-21c.

Ugocsa utca

Befogadóhelyet biztosítanak

A biztonsági zóna lezárását várhatóan péntek délután 2 órakor oldják fel. Akik ebben az időszakban nem tudják megoldani tartózkodásukat, azoknak a hegyvidéki polgármesteri hivatal Böszörményi út 23-25. szám alatti épületében befogadóhelyet biztosítanak.

Segítenek a mozgáskorlátozottaknak

Csütörtökig lehet jelezni, ha valaki élne ezzel a lehetőséggel, de mozgásában korlátozott, róluk is gondoskodik ugyanis az önkormányzat. Segítenek a szállításban. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem lesz tömegközlekedés

Fontos tudni, hogy akinek van autója, a fent felsorolt helyszínekről az ott parkoló gépjárművét nem szükséges elszállítania. A lezárt területen – amíg tart a kiemelés – közösségi közlekedés nem lesz.

Kiemelt kép: illusztráció