Nemsokára új sétánnyal gazdagodhat a budapesti Duna-part Buda déli részén. 3,6 kilométer hosszú lesz, vagyis hosszabb, mint az Andrássy út. A szerelmesek új kedvence lehet a promenád, a Budapesti Fejlesztési Központ már közzétette az uniós közbeszerzési értesítőben a tervezésről szóló ajánlati felhívást. Az új sétány térképét a cikkünk alján nézheted meg.

Új sétány a Duna-parton

A Budapest Fejlesztési Központ (BFK) az uniós közbeszerzési közlönyben közzétette a kelenföldi Duna-parti sétány tervezéséről szóló ajánlati felhívást. A közlönyben megjelent információk szerint a Duna-parti sétány projekt célja, hogy Buda déli partszakaszán egy új, gyalogos, kerékpáros és szabadidős infrastruktúra kialakításával a lakókat közelebb hozzák a Dunához, és a budai Duna-part gyalogosan és kerékpárral egybefüggően végigjárható legyen.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Látványos lesz

A tervek szerint a beruházás a Kopaszi-gát déli csücskénél, az Öböl utcánál kezdődik, és a Savoya park vonalától délebbre, majdnem a Volvo Ivanicsig tart majd. A térképet a cikkünk alján találod.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

3,6 km hosszú

Hozzávetőleg tehát 3600 méter hosszan haladhat dél felé. A sétány a Galvani utcánál csatlakozik a tervezés alatt álló új Duna-híd budai hídfőtérhez. Ide kapcsolódik: Vitézy Dávid elmagyarázza, miért van szükség a Galvani hídra és a belvárosi forgalomcsillapításra

Kerülethatárig tart

Az új Duna-híd után tovább haladva a Keserű-ér újabb híddal történő átszelése után csatlakozik az Árasztó úthoz. Innen az Árasztó út nyomvonalán végighaladva, a Hosszúréti-patakon átvezetve vezeti el a kerékpáros- és gyalogos forgalmat a kerülethatárig.

20 méter széles lesz

A sétány 20-30 méter szélességű, így körülbelül 100 000 négyzetméter területű, és a telepítendő lineáris zöldinfrastruktúra párhuzamosan többféle kikapcsolódási lehetőséget biztosít majd – írja a Magyarépítők.hu.

Sok az új feladat

Tervező feladata, egyebek mellett, az új Duna-híd projekt keretében kisajátítandó hídfőtér közlekedési infrastruktúrán túlnyúló területén a tájépítészeti tervek elkészítése, valamint a sétány hídprojekthez történő illesztése a csatlakozási pontok figyelembevételével.

A tervezésbe a lakosságot is bevonnák

A közbeszerzési értesítő arról is ír, hogy a BFK kiemelt figyelmet fordít a lakosság tervezésbe történő bevonásába, és lehetőség szerint a feltárt igényeket beépíti a tervekbe: lakossági fórumokat, tájékoztató eseményeket, workshopokat terveznek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Pirossal jelöltük az új sétányt

Kiemelt kép: Budapart a Kopaszi gáttal