Megkülönböztető jelzést használó Suzuki egy ételfutáros Fiattal ütközött, az ételfutár sokkot kapott. Kiderült a vérszállítós férfinek ez már a második balesete volt egy éven belül. Kiderült ez volt az utolsó szállításra alkalmas autója a vérellátóknak.

Tilost mutatott a lámpa

A BudaPestkörnyéke.hu információi szerint szerda este az Országos Vérellátó Központ Suzuki S-Cross típusú autójával közlekedett egy férfi a 11. kerületben a Karolina úton, a Bartók Béla út felől a Vérellátó Központ felé. Amikor a Hamzsabégi úti jelzőlámpás kereszteződéshez ért, éppen tilos jelzést mutatott a lámpa. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Helyszínelés

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Szirénázott és átment a kereszteződésen

Használta a megkülönböztető hang- és fényjelzését is, illetve a sofőr nem látott közeledő járművet vagy gyalogost, így behajtott a kereszteződésbe. Ebben a pillanatban egy fekete árnyékot látott elsuhanni maga előtt balról, a következő pillanatban pedig már jött is a csattanás.

Sokan gyűltek össze

Karambol a kereszteződésben

Mint kiderült, a Hamzsabégi úton a Nagyszőlős utca felől zöld jelzésen éppen ekkor ért oda egy ételfutár hölgy fekete Fiat Bravo Trofeo autójával, őt találta telibe a vérellátós Suzuki, amitől a Fiat megpördült, a járdára csapódott és maga alá gyűrte az egyik jelzőlámpát, valamint egy zöld terelőoszlopot.

Csúnyán összetört a Suzuki eleje

Kirobbant légzsákok

Szerencsére nem várakozott gyalogos a gyalogátkelőnél, különben őt biztosan elsodorta volna a tehetetlen jármű. Mindkét sofőr használta a biztonsági övét, a Suzukiban ki is robbant minden első légzsák, a Fiatban viszont azok nem, mivel oldalról kapta az ütést, oldallégzsákok pedig még ebben a típusban nem voltak.

Behorpadt a Fiat oldala

Sokkot kapott a futár

A futár hölgy sokkot kapott az ütközéstől, egyáltalán nem számított rá, mivel nem hallotta és nem is látta a szirénázó Suzukit, őt végül kórházba szállították a mentők. A Vérellátó sofőrje nem sérült meg az ütközésben, de lelkileg nagyon megviselte a baleset, miután tavaly nyáron szintén őt érte baleset néhány száz méterrel feljebb, a Karolina út – Nagyszőlős utca kereszteződésében, ahol a vérszállító motorjának nekihajtott egy román rendszámú Seat.

Keresztbe állt autók

Gyenge világítás a Fiaton

Ő elismerte a felelősségét, de a baleset bekövetkeztében még fontos szerepet játszhatott a Karolina út két oldalát elválasztó, sűrű sövény, amely takarja a kilátást, illetve az is, hogy a helyszínelés során kiderült, a Fiat tompított világítása elég gyengén működött.

Kidőlt az oszlop is

Ez volt az utolsó autójuk

A vérszállító tudomásunk szerint nem szállított vért, viszont a sofőr elmondása szerint ez a Suzuki volt az utolsó, szállításra alkalmas járművük. A fővárosi tűzoltók is kivonultak az esethez, áramtalanították a járműveket. A helyszínelés idejére a Hamzsabégi út Bartók Béla út és Karolina út közötti szakaszát teljesen lezárta a Rendőrség. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fotók: BudaPestkörnyéke.hu/G.K.