2022. május 16-án megkezdődik a kizárólagos lakossági parkolóhelyek kialakítása. A Dráva utca – Váci út – Szent István körút – Duna part által határolt területen, azaz Újlipótvárosban a parkolóhelyek 30%-át, 1950 helyet közlekedési táblák és kiegészítő táblák segítségével jelölünk ki kizárólagos lakossági parkolóhelyeknek.

A munkálatok

A munka előreláthatólag július 29-éig tart – derül a 13. kerület honlapján közzétett közleményből. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet:

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Új parkolási rend

Mint írják a a kivitelezés során 124 oszlopon, összesen 373 új tábla kihelyezése történik meg, mely jelezni fogja a közlekedők részére az új parkolási rendet.

Új táblák

A közlemény tanúsága szerint az új táblákat a kivitelezés során fóliával letakarják, majd a bevezetés előtt a teljes területen egyszerre távolítják el a takarásokat. Ezen túlmenően pedig a a kijelölt parkolókat este 18 óra és másnap reggel 7 óra között kizárólag az engedéllyel rendelkező helyi lakosok használhatják, a nap többi részében bárki igénybe veheti azokat.

Augusztus 1.

“A kizárólagos parkolás augusztus 1-i tervezett indulásától 1 hónapos türelmi idővel számolunk, mely során figyelmeztetésre kerül sor, büntetésre nem.”

Türelmi idő

“A türelmi idő leteltét követően a kijelölt parkolóhelyeken kizárólag az 1-es parkolási zónára szóló matricák jelentenek jogosultságot a parkolóhelyek használatára az adott időszakban.” – olvasható a közleményben, melyből kiderül:

Éjszakai parkolás

Az intézkedéstől azt várják, hogy javulni fog az érintett területen helyben élők éjszakai parkolási lehetősége.

FRISS!

Hasonló intézkedés

Az elmúlt hónapokban egyébként Erzsébet- és Terézvárosban is hasonló intézkedést vezettek be. A főváros ugyanis már tavaly augusztusban jelezte, hogy több belvárosi kerülettel is – köztük a 5., a 7., és a 13. kerülettel is egyeztetnek kizárólag parkolóhelyek bevezetéséről. Ekkor kezdődött el az úgynevezett mikromobilitási pontok telepítése is, ami a kijelölt területen kerékpártámaszok és e-rollerek tárolására szolgáló területek kialakítását jelenti, olvasható a Telex cikkében. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció