“Mindenki bosszankodott már útban lévő, hanyagul eldobott roller miatt. Van, hogy az egész járdát elfoglalja, van, hogy egyszerre akadályoz biciklist, babakocsist és autóst. A közösségi e-rollerek rendezetlen helyzete joggal zavar sokunkat.” – kezdi posztját Őrsi Gergely, Budapest 2. kerületének polgármestere.

2021 december

A polgármester a bejegyzésben arról is ír, hogy még 2021 decemberében hoztak egy rendeletet arról, hogy a mobilitási pontok segítségével rendezik az eldobált rollerek ügyét. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hosszas egyeztetés

“Ezt követően hosszas egyeztetések után sikerült megegyeznünk mindhárom szolgáltatóval: kötelesek lesznek gondoskodni arról, hogy az általuk kölcsön- vagy bérbeadott e-rollerek a telephelyen kívül kizárólag a kerületi mobilitási pontokon legyenek leállíthatóak.” – fogalmaz Őrsi Gergely, majd így folytatja:

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Mikrobolitiási pontok

“Majd a héten elkezdődhetett az első 19 mikromobilitási pont kijelölése. Ezek a mikromobilitási pontok szolgálnak majd a közösségi rollerek tárolására. Hamarosan a felfestések mellé több helyen, ahol indokolt támaszokat is építünk.”

Területfoglalási díj

“A szolgáltatók a veszélyhelyzetet követően területfoglalási díjat fizetnek a mikromobilitási pontok után. Ha egy rollert nem a mikromobilitási pontokon helyeznek el, szankcionálni fogjuk.”

Ez is érdekelhet:

Türelmi idő

“Türelmi idő után elszállítjuk, szankcionáljuk, és a szolgáltató fizet.” – írta a polgármester, aki azzal zárta gondolatait, bízik benne, hogy a szabályozás segítségével megszűnik az elhagyott rollerek okozta káosz. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a teljes poszt:

FRISS!

Kiemelt kép: Őrsi Gergely Facebook