Péntektől több ütemben változik a menetrend a szobi és veresegyházi vasútvonalakon a Rákosrendező és Rákospalota-Újpest állomás közötti, valamint a Rákospalota-Újpesten végzett pályakarbantartási munkák miatt – közölte a Mávinform.

A közleményben azt írták, hogy egyes járatok nem is közlekednek. A november 25-ig tartó karbantartási munkák során ágyazatot cserélnek, betonaljakat építenek be és aszfaltozzák a peronokat.

A munkálatok célja, hogy a decemberi menetrendváltástól a sebességkorlátozásokat feloldhassák és ismét 80 kilométer per órás legyen a megengedett maximális sebesség.

Nemrég írtunk arról itt a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálon, hogy három vasútvonalon bővíti kínálatát a MÁV-START. Október 19-től a fővárosból új járatok indulnak munkanapokon esténként, hétvégén pedig az éjszakai órákban is lehet utazni a szobi és a ceglédi vonalakon.

Ezeken péntek és szombat éjszakánként akár két-háromszorosára nőhet az utasforgalom a hétköznapi éjjelekhez képest. A két vonal közvetlen térségében egyébként mintegy százezer lakos él.

Éjszakai járatot kap Dunakeszi

A Budapest–Vác–Szob vonalon pedig péntekről szombatra és szombatról vasárnapra virradó éjszaka (szombati és vasárnapi közlekedési napokon) óránként járnak majd a személyvonatok a főváros és Szob között. A MÁV azt írja, az éjszakai vonatok a Dunakeszi lakosság kérésére normál díjszabással működnek.

A ceglédi vonalon is lesz éjjeli járat

A Budapest–Cegléd–Szolnok vonalon is bővül a késő esti, éjszakai járatok száma, október 19-től szombati és vasárnapi közlekedési napokon a Nyugatiból új személyvonat indul Szolnokra.

Kiemelt kép: illusztráció