Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Vége, nincs tovább: hamarosan bezár a Kispesti Uszoda, nem sok ideje maradt az úszni vágyóknak

Már csak néhány hétig fog üzemelni a létesítmény, utána hosszú időre bezárja kapuit a látogatók előtt.

Figyelmeztetést tett közzé az uszoda

Piros “Figyelem” felirat fogadja a Kispesti Uszoda weboldalának látogatóit. A létesítmény 2022. december 18-ig még nyitva lesz. Utána viszont hónapokig nem lehet majd látogatni a létesítményt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezért született meg a döntés

Az elszabaduló rezsiárakkal indokolják az uszoda honlapján a zárást. Az uszoda ugyanis piaci alapon kapja a távhőt. Novemberben a kétmillió forintos számlából több mint 20 millió forintos lett.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Elképesztő mértékben nőtt az energia ára

Gajda Péter polgármester a közösségi oldalán tette közzé, hogy fájó döntés volt, de muszáj volt a Kispesti Uszoda átmeneti bezárásáról dönteni a szerdai testületi ülésen. Az uszoda esetében éves szinten 400 millió forinttal emelkednek az energiaárak. Ebből az egyik legsúlyosabb költség a távhő árának megtízszereződése.

Kétmilliárdos pluszkiadása lesz a kerületnek

A polgármester közölte, hogy kalkulációik szerint a megnövekedett energiaárak miatt a kerületnek kétmilliárdos pluszkiadása lesz. A testületi ülésen olyan döntések születtek, amikkel csökkenteni lehet ezeket a terheket. Így viszont az iskolai úszásoktatás is ellehetetlenül.

Az alapfeladatokat továbbra is ellátják a kerületben

A polgármester biztosította a követőit arról, hogy a gyerekek a bölcsődékben és az óvodákban a megszokott és elvárt színvonalon kapják az ellátást. Hasonló a terv a következő évre vonatkozólag a szociális valamint az egészségügyi intézményekben is.

Ezek is érdekelhetnek!

Nem küldik el a dolgozókat

Gajda Péter polgármester az Index megkeresésére elárulta, hogy bár az uszoda átmenetileg bezár, a dolgozóknak nem kell új munkahely után néznie. Hogy pontosan milyen szerepkörben fognak dolgozni ezt követően, arra viszont nem derült fény.

Ekkor nyithat újra a Kispesti Uszoda

A tervek szerint 2022. december 18-án lesz tehát nyitva utoljára a létesítmény. Egészen 2023. márciusáig nem lesz látogatható előreláthatólag.

Mi lesz a bérletekkel?

Az uszoda igazgatója, Tóth András Kálmán közölte, hogy a bezárás időszaka alatt vagy azt követően lejáró bérletek felhasználhatósága nem fog elveszni. A bérletek 2023. április 1-től való felhasználhatóságával kapcsolatban a közeljövőben részletes közleményt fognak kiadni. Mindez arra enged következtetni, hogy valamilyen formában kompenzálni fogják azokat, akik a bezárás miatt nem tudják kihasználni a bérletüket.

Nem a Kispesti Uszoda az egyetlen, amelyik bezár

A Csepeli Strandfürdő már korábban, szeptember 19-én bezárt. A város Facebook oldalán azt írták, a téli időszak végéig tarthat bezárva a kerület fürdője. A korábbi években télen is üzemeltették az 50 méteres úszómedencét, amit lefedtek, sőt, a termálmedence és a szauna is a vendégek rendelkezésére állt ebben az időszakban. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A Kispesti Uszoda úszómedencéje – Forrás: A Kispesti Uszoda Facebook oldala

Exit mobile version