A 12. kerület után a 21. kerület is spórol. Mától ugyanis bezár a Csepeli Strandfürdő. Ez rossz hír a helyi nyugdíjasoknak, ugyanis ők heti háromszor ingyen használhatták a létesítményt.

Bezár az csepeli uszoda

Szeptember 19-től, azaz hétfőtől bezár a Csepeli Strandfürdő. A honlapjukon határozatlan idejű zárásról írnak, a város Facebook oldalán pedig arról, hogy a téli időszak végéig tart zárva a kerület fürdője. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A belső teret nyitva szokták hagyni

Ebben az időszakban egyébként normál esetben is be szokták zárni egy időre a strandot, a korábbi években azonban a téli időszakban is üzemeltették az 50 méteres úszómedencét, amit lefedtek. Ezen felül a 36-38 Celsius-fokos vízzel töltött termálmedence, valamint a szauna is a vendégek rendelkezésére állt a szezonon kívül.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Rossz hír a nyugdíjasoknak

A fürdő téliesítése, illetve tavasszal a nyári szezonra való felkészítés pedig rendszerint legalább egy-egy hónap üzemszünettel járt együtt. Arról nem írnak, hogy miért hagyja ki a téli szezont a strandfürdő, valószínűleg az energiaárak megugrása állhat a háttérben. A Csepeli Strandfürdő bezárása főként a kerületi nyugdíjasok számára lehet rossz hír, hiszen hétfőnként, keddenként és szerdánként ingyen látogathatták azt.

Spórol a 12. kerület is

Több intézményt is bezár a hegyvidéki önkormányzat 2023. január 1-je és április 1-je között – tette közzé bejegyzésében az MKKP BP 12. kerület Facebook-oldala. A párt szerint Pokorni Zoltán azt javasolta alapján számos kerületi intézmény nem működne a téli időszakban.

Ezeket az intézményeket zárnák be

  • a MOM Kulturális Központ,
  • a Barabás Villa,
  • a Hegyvidék Galéria,
  • a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény,
  • a Jókai Klub,
  • a Városmajori uszoda,
  • a MOM Sportközpont,
  • a Városmajor u. 71. alatti sportpálya, valamin
  • az idősek nappali ellátását végző gondozási központok

Költségcsökkentés

A Hegyvidéki Önkormányzat weboldalán található dokumentum szerint a téli időszak bezárására a működtetési költségek minimálisra csökkentése miatt van szükség.

Győrben is spórolnak

Győr mindkét uszodája bezárt csütörtökön, az olimpiai sportpark fedett teniszpályái sem látogathatók, ahogy hamarosan a múzeumhoz tartozó összes kiállítóhely, illetve a városi fiókkönyvtárok sora sem. Dézsi Csaba András fideszes polgármester az intézmények vezetőinek azt mondta: az önkormányzat nem tud pluszpénzt adni, de ne küldjenek el dolgozókat és ne adósodjanak el.

Megszűnt az intézményi rezsicsökkentés

A kormány nemrég csak a lakosság számára hagyta meg a rezsicsökkentettnek a gáz és az áram árát, de számukra is csak az átlagfogyasztás mértékéig maradhat a csökkentett ár. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet

„Könnyeimmel küszködve jelentettem be, hogy szeptemberben nem nyílik meg a tanuszoda” – mondta Dunabogdány polgármestere, aki nem tudja még, miből fizetik ki a tornaterem fűtését

Kiemelt kép: Csepeli Strandfürdő – Forrás: csepelistrandfurdo.hu