Egyelőre nem tudni, min vesztek össze, azonban kis híján tragédia lett a vége. Az elkövetőket villámgyorsan kézrekerítették, így hamarosan minden részletet megismerhetnek a nyomozók.

Súlyos sérülés

December 29-én délután fél kettő körül érkezett bejelentés a rendőrség ügyeletére, miszerint a 3. kerületi Váradi utca egyik lakóházának udvarán egy férfit egy éles tárggyal megszúrtak. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Gyorsan munkához láttak a zsaruk

A sértettet a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték, ahol megállapították, hogy sérülései életveszélyesek, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett kísérlete miatt indított nyomozást, és a rendőrök azonnal megkezdték az elkövetők felkutatását, valamint a tényállás tisztázását.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Verekedés közben jött az ötlet

A rendelkezésre álló adatok szerint a 25 éves B. Krisztián és párja, a 23 éves B. Vivien a lakóház alagsorában szóváltásba keveredett a későbbi sértettel, majd B. Krisztián és a férfi között dulakodás alakult ki. B. Krisztián szólt a nőnek, hogy hozzon egy kést.

Már a rácsok mögött vannak

Amit a nő meg is tett és a párjával dulakodó férfit a hátán megsebezte. Ezt követően mind a ketten elmenekültek a helyszínről. Azonban a rendőrök gyorsan utolérték őket: öt órával később a 10. kerületi Martinovics téren mindkettőjüket elfogták. Előállíttatásukat követően emberölés bűntett kísérlete miatt gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették őket – olvasható a rendőrség közleményében.

Egymást érik a késelések

Pár nappal ezelőtt a 16. kerületben történt hasonló bűncselekmény, amelyről korábban mi is hírt adtunk. Itt R. Attila már korán reggel odament ahhoz az áruházhoz, ahol a neje dolgozott. Miután meglátta, hogy Mónikát egy idegen férfi szállítja, kővel bedobta a kocsi hátsó ablakát

Feladta magát

Ezt követően kirángatta az asszonyt, akit a zsebkésével hátba szúrt, a nő új párját pedig a combján sértette meg. Ezután a riválisa járművébe pattanva elmenekült, majd a kocsit egy mezőn felgyújtotta. A megkéselt pár a közeli mentőállomásra sietett segítséget kérni, onnan vitték őket kórházba. A 39 éves nő életveszélyesen, 52 éves párja, Zsolt súlyosan sérült.

Letartóztatták

Az életveszélyt okozó testi sértéssel, súlyos testi sértéssel, jármű önkényes elvételével és rongálással is meggyanúsított R. Attilát tegnap reggel állították bíróság elé, ahol hosszas tanakodás után elrendelték a letartóztatását. A Blikk információi szerint ezzel az incidenssel egy rengeteg balhéval tűzdelt, elmérgesedett, hosszú házasság végére került pont végérvényesen.

Vagyonelosztási vita

Attilának és Mónikának három gyermekük született, a legnagyobb már felnőttkorú. A családfő örökölt házában éltek együtt, aminek a felét néhány évvel ezelőtt ráíratta a nejére, de a velük élő idős édesanyját hagyta meg rajta haszonélvezőnek. Ez azt jelenti, hogy az asszony engedélye nélkül nem értékesíthetik a részét

Elköltözött az asszony

„A házasságuk megromlott, Mónika pedig elköltözött otthonról egy férfihoz. Ment a harc közöttük, a nő tudtommal ugyanis szeretett volna pénzt kapni a házrésze után. Emiatt gyakran balhéztak is egymással. Az ominózus napon Attila azért ment a nő munkahelyéhez korán reggel, mert a gyerekeik már hetek óta betegeskedtek, és szerette volna, ha hazajön hozzájuk”. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt pedig a mostani, óbudai eset elkövetőinek elfogása látható

(Kiemelt képünk ebből a videóból származik, forrás: police.hu.)