Pál Éva sokszor segít az időseknek, ami egyik alkalommal különösen jól jött. Kiderült az is, hogy a fellépések előtt ugyanúgy lámpaláza van még mindig.

Nem volt egyedül az ünnepek alatt

Pál Éva különleges vendéggel ünnepelte a karácsonyt. A Neoton egykori tagja az éneklés mellett más jótékony tevékenységnek is hódol: magányos időseket segít, látogat rendszeresen – olvasható a Bors cikkében. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Életmentő lett

„Remekül telt a karácsony, hárman ültük körbe az asztalt. Nálam ünnepelt a fiam és Icuka néni, akit én mentettem meg”- nyilatkozta a lapnak az énekes, aki bővebben kifejtette, kire is gondol. Szavaiból egy drámai történet bontakozott ki.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Tíz éve senki sem látogatta

„Ápolok egy idős nénit, aki nekem köszönheti az életét. Máskor is segítettem már, ha láttam, hogy az utcán rosszul lett valaki. Így volt Icuka nénivel is. Hazavittem magamhoz, aztán kiderült, hogy a közelben lakik. Tíz éve nem látogatta már senki” – magyarázta.

Szívszorító helyzet

Hozzátette, „közel kerültünk egymáshoz, sokat megyek át hozzá, csicsergünk. Rendszeresen elkísérem orvoshoz és bevásárolni, alaposan ki is takarítottam nála.” Az énekesnő más időseket is látogat, egy alkalommal viszont tragédiával szembesült.

Kulcs a biztonság kedvéért

„Volt egy másik néni, Márta. Egyszer vittem neki süteményt, felakasztottam a zacskót a kilincsre. Mikor legközelebb mentem néhány nap múlva, a szatyor még ott lógott. Kiderült, hogy elesett otthon, gerinctörést szenvedett, és meghalt. Nagyon megviselt az eset. Hogy ez ne ismétlődhessen meg, megkértem Icukát, hogy adjon kulcsot a lakásához a biztonság kedvéért”- mesélte.

Perceken múlt az élete

Mint kiderült, elképesztő szerencse, hogy ezt megtették. „Három héttel később Icuka szívrohamot kapott. Annyi ereje volt, hogy telefonáljon nekem. Hozzá siettem, a kulccsal bejutottam, közben hívtam a mentőket. Az orvosok később azt mondták, ha tizenöt perccel később érkezik a segítség, akkor már nem élne” – idézte fel a drámai pillanatokat.

Visszatért az életkedve

„Így is nagyon rossz állapotban volt, húsz százalékon működik a szíve, az elfekvőbe akarták vinni, és ő is lemondott az életről. Én ragaszkodtam hozzá, hogy hazavigyem, és vállaltam az ápolását. Azóta visszatért az életkedve, mosolyog, viccelődik, totyog ide-oda” – fűzte hozzá.

Azt hitték róla a kórházban, hogy a lánya

A 70 éves énekesnő fiatalos lendülete mellé tiptop külső is társul, lapnak nyilatkozva elárulta: mikor látogatta a 74 éves nénit, a kórházban a lányának hitték. Összegezve elégedett az életével, derűsen várja a jövő évet, egy meglepő titkot is megosztott, milyen érzése van fellépés előtt.

Úgy érzi, sikerül az elvárások teljesítése

„A lámpaláz ennyi idő után sem múlt el, fellépés előtt jéghideg a kezem, és izgulok, hogy minden úgy sikerüljön, ahogy szeretném. De úgy érzem, sikerül teljesítenem az elvárásokat” – nyugtázta mosolyogva.

Rendszeresen kap vastapsot

2023-ról szólva kifejtette, „a program ugyanaz lesz, mint eddig. Látogatom a nénit, fellépek, énekelek. Nagyon jól esik, hogy ekkora szeretettel fogad a közönség a koncerteken. Vastapsot kapok a színpadra lépéskor és velem éneklik az összes számot”. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünk forrása az ATV Youtube-csatornája.)