Szombat reggel teljesen leállt a vonatközlekedés mert leszakadt a felsővezeték a budaörsi állomásnál. Jelentős késések voltak Érd felé és a győri vonalon. Jó hír, hogy délelőtt kilenctől ismét megindult részlegesen a vonatközlekedés, de Biatorbágy felé estig csak pótlóbusszal lehet menni.

Hirdessen az agglomerációban! A BudaPestkörnyéke.hu segítségével 90 településen azonnal láthatóvá tesszük olcsón a hirdetését. Klikk ide!

A problémát az okozta, hogy a budaörsi állomáson megsérült az áramszedője a Déli pályaudvarról Győrbe tartó hajnali személyvonatnak. A vonatok emiatt Budaörs és Biatorbágy között nem közlekedhetnek.

Nem sokkal ezelőtt, hajnalban tehervonat mozdonyának áramszedője tört le, s két vágány felett a vezeték is leszakadt. A helyreállítás hosszabb időt vett igénybe. A Budapest–Győr–Hegyeshalom, illetve a Budapest–Győr–Szombathely vonalon utazók jelentősen hosszabb menetidővel szembesültek.

Elgondolkodtató, hogy nem történt rendkívüli időjárási helyzet, nem fújt a szél vagy tombolt egy vihar, mégis leszakadt a felsővezeték. Az is meglepő, hogy ilyenkor nem dízelmozdonyokat vetnek be, hanem pótlóbuszokkal próbálják megoldani az utasszállítást. Ennek megszervezése biztosan időbe telik.

Egy érdi olvasónktól tudjuk, hogy reggel hat előtt öt perccel indult a vonata Pestre, de csak nyolcra ért be. Az alig 20 perces út kétórásra nyúlt.

Szombaton 8:38-kor: 8:50 órakor Kelenföld és Budaörs között már mindkét vágányon újraindult a vonatközlekedés – áll a MÁV közleményében. A Déli pályaudvarról Győrbe 9:20-kor induló és a Győrből Budapest-Déli pályaudvarra 7:42-kor elindult S10-es személyvonat már teljes útvonalon közlekedik. Ezután már nem lesznek pótlóbuszok, a személyvonatok is közlekednek majd. A Volán helyközi járatain 10 órától már nem érvényes az utazási utalvány, bérlet. A feláras vonatok Kelenföldtől és Tatabánya és vissza viszonylatban 12 óráig vehetők igénybe.

Biatorbágy felé 7:35-től az egyik vágányon és Budaörs állomás első három vágányán a újraindult vonatközlekedés. A nemzetközi és InterCity vonatok a forgalomnak átadott egy vágányon közlekednek. Tatabányáig felármentesen igénybe vehetők.

Továbbra is vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat a személyvonatok helyett Kelenföld és Biatorbágy között. A Volán helyközi járataira Kelenföld vasútállomás-Budaörs-benzinkút és Biatorbágy között a vasúti utazási utalványt és bérletigazolványt elfogadják.

Egyes vonatok részlegesen kimaradnak a menetrendből. Az arra utazók jelentősen hosszabb eljutási idővel számoljanak. A felsővezeték végleges helyreállítása csak szombat estére várható – írja a MÁV.

Kiemelt kép: Kelenfölfi pályaudvar – Fotó: BudaPestkörnyéke.hu