A 3-as villamos sínpárja közé hajtott egy autós a Terebesi úton. Nagy kérdés, hogy mi járhatott a sofőr fejében, amikor a villamos sinekre hajtott aztán megérkezett a sárga szerelvény.

Egy Renault Twingo sofőre azt hitte, hogy a villamos sínek között folytatódik az út, ezért behajtott a vágányok közé a 10. kerületben a Terebesi útnál.

A Balesetinfo képei alapján jól látszik, hogy a twingós nem csak egy kereszteződésnél nézte be véletlenül a kanyarodást, majd korrigált, hanem láthatóan több száz métert tett meg a sínek között.

Vélhetően úgy történhetett a malőr, hogy a Fehér úton a Jászberényi út felől érkezhetett az autós. A Fehér út a Terebesinél balra kanyarodik, egyenesen pedig a villamos sínek folytatódnak. Vélhetően a twingós nem figyelte a burkolati jeleket és egyszer csak a sínek közt találta magát, ha pedig már ott volt, nyomta tovább a gázt, hátha megússza.

A twingósnak nem volt szerencséje, mert megérkezett a 3-as villamos, így mindenkinek meg kellett állnia. A kisautó sofőrje szabálysértést követett el, akár 50 ezer forintjába is kerülhet ez a tévedés.

Mindig azt hiszik megússzák – aztán jön a villamos

Április 10-én írtunk arról itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, hogy a egy piros autó sofőrje nagyon benézte a forgalmi rendet a Clark Ádám téren, mert valahogy a villamospályára keveredett és fennakadt a síneken.

Autó a síneken – Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Azt sem tudta, hol van

Februárban pedig arról írtunk, hogy egy fekete Mercedes sofőrje 400 métert autózott a 2-es villamos sínjein. Talán észre sem vette volna, hogy valami nem stimmel, ha nem jön akkor is szembe a villamos.

2-es villamos vezetője akkor azt mesélte, hogy megkérdeztem a nőt, mit csinál, mire azt mondta, hogy nem tudja, hol van. Gyógyszert hozott fel vidékről egy ismerősének – idézte fel az esetet a Mercivel szemben álló villamos vezetője. Akkor daru is érkezett a helyszínre, végül sikerült kitolatni a Mercivel a sínekről.

Kiemelt kép: autós a síneken – Forrás: Facebook/Balesetinfo