Túl nagy lendülettel kanyarodott a BKK busz, ezért nekicsapódott egy villamosnak és egy autónak. A buszban többen megsérültek a sofőrt rohammentő vitte kórházba.

Lendületből kanyarodott

Egy menetrend szerint közlekedő, 5-ös jelzésű BKK csuklósbusz haladt hétfő délután a rákospalotai Széchenyi úton a Pasaréti téri végállomás felé. A Kolozsvár utcánál a kiegészítő jelzőlámpa zöldet mutatott, így lendületből megkezdte a kanyarodást jobbra, ám ehhez a manőverhez a busz elejét rá kell engednie a villamossínekre. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Csúnyán összetört a villamos és a busz eleje

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Villamos elé kanyarodott

Úgy tűnik, a sofőr elmért valamit, vagy túl nagy volt a lendület, mindenesetre éppen a Mézeskalács tér felé közlekedő, azaz szemből érkező, szintén szabad jelzésen áthaladó 69-es villamos elé kanyarodott.

Fotóznak a helyszínelők is

Nekicsapódott az autónak is a busz

A szerelvényt vezető hölgy azonnal fékezett, de mivel csak az utolsó pillanatban látta meg a buszt, nem volt esélye elkerülni a karambolt. A villamos akkora erővel ütközött a busznak, hogy 4 méterrel visszatolta a Széchenyi útra, így a bal hátsó sarka neki is csúszott a mellette, a kanyarodó sávban várakozó Dacia Dusternek.

Lesz mit javítani a villamoson

Két utast kórházba vittek

A busz fedélzetén többen megütötték magukat, két utast végül a mentők könnyebb sérüléssel, megfigyelés céljából elszállítottak, a buszt vezető férfi pedig súlyosan megsérült, őt rohamkocsi vitte kórházba.

Kitörött a sofőrfülke ablaka

Lezárták a kereszteződést

A fővárosi hivatásos tűzoltók is a helyszínre érkeztek, szerencsére egyik sofőr sem szorult a roncsba. A kereszteződést mintegy 2 órára lezárták, ez idő alatt a 69-es villamos helyett a teljes vonalon pótlóbusz közlekedett, de a pótlóbusz a Mexikói út felé módosított útvonalon járt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Elvontatják a buszt

Fotók: BudaPestkörnyéke.hu/G.K.