25 nap kórházi tartózkodás után, bilincsben vitték el a rendőrök a kórházból azt a férfit, aki a gyanú szerint kegyetlen módon végzett két kamaszlányával Aszódon. L. Tamás ezután öngyilkos akart lenne és egy mozdony alá ugrott. Napokig életveszélyes állapotban volt. A férfit letartóztatták, elmegyógyintézetbe vitték.

Furcsa szagok

Ahogy arról korábban beszámoltunk, állampolgári bejelentés alapján mentek ki a rendőrök 2022. május 26-án 20 óra 50 perc körül egy aszódi társasház egyik lakásához. A szomszéd szerint furcsa szagok jöttek ki a lakásba. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Két holttest

A rendőrök, a tűzoltók közreműködésével, beléptek a sötét lakásba, ahol két holttestet találtak. Egy 14 éves lány az egyik, egy 16 éves lány a másik hálószoba ágyában feküdt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Megölte lányait

A nyomozás megállapításai szerint a két gyermek Heves megyei lakóhelyükről Aszódon élő édesapjukhoz érkezett láthatásra 2022. május 20-án. Az apa – minden valószínűség szerint 2022. május 20-áról 21-ére virradóra – álmukban, egy baltával megölte lányait.

Vonat elé ugrott

Majd autóba ült, és a Heves megyei Adács település közelében, egy mozdony elé ugrott. így akart véget vetni életének.  A helyszínről mentőhelikopter vitte életveszélyes állapotban kórházba az akkor még ismeretlen személyazonosságú férfit, iratok nem voltak nála.

Nem volt kihallgatható állapotban

A férfit azóta is kórházban ápolták, a rendőrök napi szinten tartották a kapcsolatot kezelőorvosaival, akik az életvédelmi nyomozók visszatérő kérdésére az elmúlt 25 napban a „nincs kihallgatható állapotban” választ adták.

Összegyűjtötték a bizonyítékokat

A vallomás beszerzése helyett a nyomozók minden fellelhető bizonyítékot összegyűjtöttek, ami tovább erősítette addigi gyanújukat. A több mint 20 órán át tartó, az aszódi lakást és a férfi Adács közelében hagyott autóját érintő helyszíni szemle adatait elemezték, értékelték, ezek és a lefoglalt bűnjelek vizsgálata alapján igyekeztek rekonstruálni centiről centire, percről percre a végzetes éjszaka és az utána történteket.

Számos bűnjel

E mellett beszerezték azokat az információkat, amelyek alapján L. Tamás a lakása elhagyását követő mozgását, tetteit időrendbe tudták rendezni. Az áldozatok és a számos bűnjel vizsgálatára igazságügyi szakértőket rendeltek ki – 25 nap alatt olyan mértékben megtámasztották eredeti gyanújukat, hogy a gyanúsítotti kihallgatás érdemben ne tudja azt befolyásolni.

Bilincsben távozott

A férfi egészségi állapotában 2022. június 20-án változás állt be, a kórházból délelőtt elbocsátották. Rendőri kísérettel, bilincsben, vezetőszáron vitték a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Róna utcai objektumába.

Nem tett vallomást

Kihallgatásán az öt minősítő körülménnyel súlyosított emberölés bűntettével gyanúsítás ellen nem tett panaszt, ahogy vallomást sem, kérdésekre nem válaszolt.

Ezzel gyanúsítják

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több emberen, védekezésre képtelen állapotukat kihasználva elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le az őrizetbe vett L. Tamás ellen az eljárást, egyben kezdeményezték letartóztatását.

Elmegyógyintézetbe került

A bíróság 2022. június 20-án elrendelte a férfi személyi szabadságának legszigorúbb korlátozását, annak helyéül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölte ki.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A rendőrség az alábbi videót tette közé

Kiemelt kép: vezetőszáron kísérik L. Tamást – Forrás: police.hu