Jelenleg is mélyaltatásban tartják és rendőrök vigyáznak arra az apára, aki brutális módon, álmukban, baltával végzett két lányával, Tímeával és Júliával Aszódon.

Kötelező volt a láthatás

Hiába volt több hivatalos, többek között rendőrségi, eljárás folyamatban az aszódi családirtóval, L. Tamással szemben, a törvény arra kötelezte az édesanyát, hogy engedje el láthatásra hozzá két közös lányukat, a 14 éves Tímeát és a 16 éves Juliannát.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Rettegtek az apjuktól

L. Zsuzsanna még a szörnyű gyilkosság előtt is hiába könyörgött a családsegítőtől kezdve mindenkinek, hogy tegyenek valamit, mert baj lesz, úgy tűnik, senki sem vette eléggé komolyan a tanárnőt. A lányok hiába rettegtek az apjuktól, menniük kellett hozzá, mert különben még az édesanyjuk üthette volna meg a bokáját.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

El is vehették volna a gyerekeket

A szabályozás miatt, ha az egyik szülő nem engedi láthatásra a gyermekeit, elvehették volna tőle a lányait. Mindössze annyit tett a hatóság, hogy a kisebb lányt védelembe vette, vagyis kiemelten figyelt rá a gyermekvédelem, ez azonban a gyakorlatban nem sokat jelentett.

Megölte két gyermekét

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, a május 20-i hétvégére ment édesapjukhoz a két kamasz lány. L. Tamás, az aszódi otthonában az eddigi vizsgálatok szerint elkábította, majd baltával megölte két kamaszlányát. Ezután megpróbált végezni magával, vonat elé ugrott.

Eltűnt személyként keresték őket

A férfi azonban túlélte a gázolást, mentőhelikopterrel vitték kórházba az akkor még ismeretlen személyazonosságú férfit. Közben az édesanya kétségbeesve kerestette eltűntnek hitt lányait. A rendőrség eltűnt személyként kezelte Tímeát és Júliát.

A szomszédok hívták a rendőröket

A két holttestet csak pár nappal később találták meg. A szomszédok jelentették a rendőrségen, hogy nagyon büdös jön a szomszéd lakásból. Azt hitték, Tamás lett öngyilkos.

Mélyaltatásban tartják

Ezután derült ki az is, hogy az eszméletlen állapotban lévő férfi a két lány édesapja. L. Tamást jelenleg is mélyaltatásban tartják, rendőrök vigyáznak rá a kórházban.

Új életet kezdtek

Zsuzsanna és Tamás pár éve váltak el, többek között a férfi agresszív viselkedése miatt. A lányok már éppen kezdtek fellélegezni, apjuk nyomasztó közelségének megszűnése nagyon jót tett nekik. Imádott édesanyjukkal új életet kezdtek Vámosgyörkön. Tanulmányaikban mindketten kiválóan teljesítettek, Tímea nemrégiben még helyesírási versenyt is nyert.

Utáltak az apjukhoz menni

„Csodálatos volt mind a két lány. Aranyosak, kedvesek, jól neveltek voltak. Imádtak tanulni, és az anyukájuk sokat is segített nekik ebben. Csak azt utálták, amikor az apjukhoz kellett menniük. A nagyobb igazából csak azért ment, hogy a kishúgára vigyázzon” – árulta el a család egyik ismerőse a Blikknek.

Jogvédőkhöz fordult az édesanya

„Amint vasárnap a megjelölt időpontban nem érkeztek haza a lányok, az anyjuk tudta, hogy nagy baj van, ezért szólt a rendőrségnek, a családsegítőnek, sőt, az ügyészégnek is. Érdemben azonban senki nem tett semmit, csak látszatintézkedések történtek. Szerdán végső kétségbeesésében az alapítványunknak is írt, fel is vettük vele a kapcsolatot” – mondta Mérő Vera, a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene Alapítvány vezetője.

Rendszerszintű probléma

A jogvédő szerint azonban akkor már késő volt. Sajnos, a probléma rendszerszintű, rengeteg hasonló cipőben járó anyuka van, akik hiába könyörögnek, hogy a hivatali személyek higgyenek nekik.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet

Drámai részletek a dunakeszi családirtásról: ezt csinálta a gyilkossá lett 54 éves férfi, miután lemészárolta a családját

Kiemelt kép: helyszínelés a gyilkosság után – Forrás: police.hu