Itt a nyár, indulnál a vízpartra és kellene egy jó program? Egy SUP deszka és SUP evező páros máris tökéletes aktív kikapcsolódást nyújthat, akár az egész család számára. Legyél amatőr, akár haladó, ha saját felszerelést szeretnél, segítünk a kiválasztásában! Mutatjuk mit érdemes beszerezned egy felejthetetlen vízi kalandhoz!

A megfelelő SUP deszka

SUP deszka két csoportra osztható: felfújható és merev. Mindkettőnek sajátos előnyei vannak, igényeidhez megfelelően érdemes választani közülük. 

A felfújható SUP deszka közkedvelt előnye, hogy helytakarékos, így tárolása szezonon kívül is könnyen megoldható, használat előtt pedig pár perc alatt fel lehet fújni egy pumpával. Egy másik nagy előnye, hogy olcsóbban juthatsz hozzá, mint merev SUP deszka társaihoz. 

A merev SUP deszka fő pozitívuma, hogy jóval tartósabbak, hosszabb életűek, de emellett gyorsabbak is, és jobban siklanak a vízen. 

Milyen SUP evezőt vegyek?

Az elinduláshoz a SUP deszka mellé pedig elengedhetetlen kellék egy SUP evező is. SUP evezők közül pedig válogathatunk állítható, fix hard, medium, soft evezők közül, de az anyag használatot is érdemes figyelembe venni és böngészni az üvegszálas, karbon, alumínium-műanyag evezők között. 

Kezdésnek egy alu-műanyagból készült SUP evező teljesen megfelelhet, hiszen strapabíró és nem süllyed el a nyélben található szivacsbetétnek köszönhetően. A SUP bérlőpontokon általában ilyen SUP evező található, hiszen sok mindent kibír. 

Komolyabb használatra, akár nagyobb túrákra pedig hasznos lehet egy üvegszálas SUP evező beszerzése, hiszen ezzel megkönnyíthetjük és kényelmesebbé tehetjük az evezést. Strapabíró, szikla és kavics álló, de mégis nagyon könnyű – alig 800 gramm az akár másfél kg-os alu evezőkkel szemben. Az üvegszálas SUP evező nyele pedig rugalmas, ezáltal pedig izületkímélő is, és mivel 3 részből áll, könnyen szállítható.

További eszközök a SUP deszka és SUP evező mellé

A hosszabb túrákhoz, vagy vadabb vizekre való evezéshez fontos kellék lehet még egy leash, a biztonságunk érdekében. A SUP deszka felületéhez, ahogy egy szörfdeszkához is, érdemes egy SUP leash-sel rögzíteni magunkat, így ha evezés, túrázás vagy akár hullámlovaglás közben leesnénk a SUP deszka tetejéről, a leash segítségével nem fogunk elsodródni a deszkától, és a SUP deszka sem tőlünk. 

További biztonság érdekében pedig egy mentőmellényt is érdemes beszerezni, főleg ha valaki nem elég tapasztalt úszó, de nagyobb túrákon, mélyebb vizeken is egy esetleges leesés után könnyebb lesz újra felmászni a SUP deszka felszínére ha viselünk mentőmellényt. A SUP mentőmellények könnyűek, általában magasított derékkialakítással rendelkeznek, ezáltal kényelmesek is és a praktikusság nevében választhatunk zsebekkel felszerelt mentőmellényt is. 

Miután teljesen bebiztosítottuk magunkat, jöhet a SUP deszka, SUP evező és már indulhat is a vízre szállás és egy izgalmas nyári program kezdete! Kellemes evezést kívánunk mindenkinek!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.