Visszavonja S. Tibortól a város kitüntetését Szigetszentmiklós polgármestere, Nagy János. A település vezetője most erősítette meg, hogy egykor rangos elismerést kapott az a férfi, aki évek óta vadászott a helyi fiatalokra, majd hazavitte őket, hogy az alagsorban berendezett bizarr helyen kielégítse velük a vágyait. Döbbenet, hogy mit művelt a szigetszentmiklósi fiúkkal az egykor köztiszteletben álló férfi. Megnéztük kiről lehet szó, részletek alább.

Egy anyuka vette észre, hogy nem stimmel valami

Egy aggódó szigetszentmiklósi anyuka bejelentése nyomán bukkantak rá S. Tiborra. A nő ugyanis nem nézte tétlenül kamasz fia italozását, kimaradozását, bezárkózását. A gyerekkel folytatott egyre több beszélgetés alapján összeállt számára a kép: egy idős férfi városszerte tinédzsereket traktál itallal, cigarettával, ajándékokkal, miközben nem rejti véka alá vonzódását a fiatalokhoz. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Pénzzel hálózta be a fiatalokat

A férfi módszere egyszerű volt: márkás italokkal, cigarettával behálózta áldozatait, akiknek ajánlatokat tett. Az ajándékokért vágyai kielégítését kérte, amelyekért esetenként 5-10 ezer forintot is kínált. Kiderült, hogy korábban már elkapták hasonló bűncselekmény miatt S. Tibort, tegnap viszont az is kiderült, hogy S. Tibor egykor olyan fontos ember volt Szigetszentmiklóson, hogy még városi kitüntetést is kapott.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Visszavonják a kitüntetést

Nagy János, Szigetszentmiklós polgármestere ezzel kapcsolatban nemrég egy posztot jelentetett meg a közösségi oldalán, így fogalmazott: „Amennyiben bizonyosságot nyer, hogy S. Tibor ellen jogerős bírósági ítélet van, illetve a legutóbb felhozott vádakban bűnösnek találják, azonnal kezdeményezem városi kitüntetésének visszavonását. A mai napon – a hivatalos bizonyíték megszerzése után – kijelentem, hogy az említett személy megegyezik egy korábban városi kitüntetést kapott személlyel. Emiatt a kitüntetés visszavonására teszek javaslatot a képviselő-testület elé.” – írja a polgármester.

Szerepel a város hivataslos oldalán

Megnéztük Szigetszentmiklós hivatalos oldalán a kitüntetetteket. A számos felsorolt személy közül egyetlen egyre illik rá az S. Tibor név, ő még 20 évvel ezelőtt kapott a sporttevékenységéért kitüntetést, fontos személy volt a városban. Nem tudjuk, hogy az oldalon szereplő férfi azonos-e a most letartóztatottal, ezért nem is akarjuk azt állítani, hogy a város hivatalos weboldalán szereplő S. Tibor azonos a most letartóztaott S. Tiborral.

Bizarr eszközöket találtak

A nyomozók a 63 éves S. Tibort 2024. február 12-én életvitelszerű tartózkodási helyén, Szigetszentmiklóson fogták el. Házának alagsorában – többek között – furcsa ruhákat, maszkokat, segédeszközöket foglaltak le. Számos budapesti ingatlanából digitális adathordozókat vittek magukkal. A kihallgatásán elmondta, szerinte nincs semmi kivetnivaló alantas ösztönei kielégítésében.

Eljárást indítottak ellne

S. Tibor ellen több rendbeli gyerekek kihasználása bűntettének, valamint kóros szenvedélykeltés vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja tovább az eljárást a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Itt a férfi elfogásáról készült videó

Kiemelt kép: részlet a fenti videóból