Minden ember vágya, hogy mindenféle mesterséges vegyszer nélkül legyen képes megoldani a medence vizének tisztítását. A mikroorganizmusoktól mentes víz szerencsére nem csak egy ábránd, hiszen ma már számos hasznos készülék áll rendelkezésünkre. A következő cikkben az ún. germicidlámpákról lesz szó, amelyek segítségével új szintre emelhetjük a vizek fertőtlenítését. 

UV-C víztisztítási technológia

Amennyiben szeretné elkerülni a vegyszerek kellemetlen tüneteit, úgy engedje meg, hogy egy speciális “fegyvert” mutassak be Önnek. Az UV-C technológia hatékonyan száll szembe a baktériumokkal, a vírusokkal és a gombával is. 

A készülékek sugárzása közel 254 nm. Ezen módszer egyik legnagyobb előnye, hogy nincs káros hatása a környezetre, nincs mellékterméke, ugyanakkor nem változtatja majd meg a víz szerkezetét sem. Azért sem kell aggódnia, hogy véletlenül valamilyen ártalmas vegyszer jutna a környezetébe, mivel nem szükséges a hasonló anyagok tárolása. Mivel a germicidlámpa gyártói elkötelezetten védik az emberek egészségét és a környezet, így jó választásnak bizonyulnak ezek a termékek.

Hogyan történik a víz fertőtlenítése?

A fertőtlenítés valójában amolyan “egyet fizet, kettőt kap” folyamat is. Miért? Mert a kórokozók megsemmisítése mellett a felhasznált klór mértéke is a minimálisra csökkenthető, sőt, bizonyos esetben el is lehet hagyni azt. Ez egyszerűen annak köszönhető, hogy az UV-C sugárzással más módszerek is kombinálhatóak, mint például a rézionok vagy az ózongáz alkalmazása.

A klór alapesetben szükséges a víz fertőtlenítéséhez, azonban számos kellemetlen mellékhatása is lehet. A legjellemzőbb a bőr irritációja, viszketése, a gyulladt szemek, a légúti gyulladás, nem is beszélve a szúrós klórszagról. A légúti betegségekkel küzdők, valamint a gyerekek számára ez kifejezetten veszélyes is lehet!

Szerencsére a Hollandimpex egyedi víztisztító készülékeivel kiküszöbölhetőek ezek a rizikófaktorok, és elkerülhetőek a kellemetlen tünetek is!

Blue Lagoon – a vízfertőtlenítő termékcsalád

A kerti medence vizeinek tisztítására már számos ötlet született, azonban valljuk be, hogy ezek közül nem sok váltotta be a hozzájuk fűzött reményeinket. Aztán megszülettek a Blue Lagoon forradalmi víztisztító berendezései, amelyek változást hoztak. Ha csak a korábban említett példánál maradunk, ezekkel a berendezésekkel akár 80-90-100%-os mértékben csökkenthető a felhasznált klór mennyisége. Mindezt anélkül érik el ezek a termékek, hogy a víz sterilitása csökkenne.

A Blue Lagoon termékek további előnyei közé tartozik, hogy biztonságos és felhasználóbarát az üzemeltetésük, kevesebb időt kell szakítani a karbantartásra és automatikusan jelzi, ha valamely alkatrész cserére szorul. 

Amerikában és Európában már egy igen közkedvelt víztisztítási módszer, így itt az ideje, hogy hazánkban is új vizeken evezzünk! 

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének legolvasottabb regionális hírportálján, amely a forgalmas napokon már Magyarország legolvasottabb hírportáljai között van, akkor kattintson ide!