Kedden újabb helyszíni tárgyalást tartott a bíróság VV Fanni, meggyilkolásának ügyében. A vádlottat, B. Lászlót ma Siófokon és Dunavecsén szembesítették az ügy rendelkezésre álló bizonyítékaival, például a kamerafelvételekkel. A vádlott a legtöbb helyszínen nyugodtan beszélgetett a bírónővel, nem látszott rajta semmilyen feszültség, azonban volt olyan kérdés, amire semmilyen ésszerű magyarázatot sem tudott adni.

Igazat mond-e?

Az egykori Való Világ szereplőjének, Novozánszki Fanni meggyilkolásának az ügyében újabb kihelyezett tárgyalást tartott a bíróság. Helyszínről-helyszínre mennek, hogy a térfigyelő kamerák felvételei alapján pontosan lássák mi történt és a vádlott igazat mond-e. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Saját szemével akarta látni

A legutóbbi kihelyezett tárgyalás, szeptember 10-én a 13. kerületben, VV Fanni egykori lakásánál kezdődött. Dr. Farkas Gabriella bíró ugyanis a saját szemével akarta látni a lány lakását és azt is, hogy B. László pontosan hogyan hozta le a lakásából az ájult valóságshow-szereplőt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A garázsban ölhették meg

Nagy valószínűséggel a garázsban ölték meg Fannit. A vádirat szerint a kocsinál lett megfojtva vagy megszúrva a lány – mondta a helyszínen dr. Lichy József, a Novozánszki család jogi képviselője. „Szerettem volna, ha bemegyünk a garázsba is, megmutathatta volna B. László, hogy hol állt a kocsi, hogy vitte oda, hogy nyitotta ki az ajtót. Ma erre nem kaptunk választ, de ezzel együtt is elégedett vagyok a kihelyezett tárgyalással, hiszen látszott a vádlotton, hogy nem tudott elzárkózni azoktól az érzelmektől, melyeket a helyszín ébresztett benne” – tette hozzá az ügyvéd.

Ezután a patakot nézték meg

A bírónő és csapata ezután a VV Fanni egykori otthonától pár száz méterre csordogáló Rákos-patak felé vette az irányt, ahol a vádlott állítása szerint átadta a lányt azoknak a sötét luxusautóval érkező férfiaknak, akiket B. Erika hívott, hogy segítsenek Fannin. Ezzel vége volt az első kihelyezett tárgyalás, amely ma folytatódott.

Autóban vitte magával

Kedden Siófokon kezdődött a tárgyalás, a B. László vádlott ottani házánál. Bár a holttest ezidáig nem került elő, a vádhatóság szerint B. László egy ideig autójában hurcolta, előbb Siófokra ment, majd Dunavecsére, és a Dunánál megszabadult a testtől.

Bőröndöktől akart megszabadulni a Balatonnál

A balatoni apartman előtt kezdődött a meghallgatás. A Blikk tudósítása szerint B. azt mondta, csak a bőröndöktől akart megszabadulni, úgy vélte, ez a legjobb, amit tehet, hogy kimaradjon erről az egészről. A kamerafelvételek rögzítették, hogy mielőtt elhagyta volna a várost, és elment volna Dunavecsére, visszafordult a házhoz, majd ott a térfigyelő kamerák felvételei alapján 59 másodperc alatt felrohant vissza a lakásba. B. László a bírónő kérdésére, hogy miért ment vissz, nem tudott válaszolni.

Szabadi-Sóstó vasútállomás

A vádlottat ezután továbbvitték azon az útvonalon, melyen azon a bizonyos napon is haladt. Szabadisóstó vasútállomás mellett álltak meg. Egy utcában, az oda kihelyezett konténerek mellé rakta ki VV Fanni bőröndjeit – magyarázta B. László az újabb helyszínen. A pontos helyet nem tudta megmondani, mint ahogy azt sem, miért pont ott rakta ki a bőröndöket, ahol bárki megláthatta.

Bedobhatta a Dunába

Később Dunavecsére vitték egy régi kompkikötőhöz B. Lászlót, oda, ahol a gyanú szerint a Dunába dobta VV Fanni testét. A helyszínen megjegyezte a bírónőnek, hogy ez a hely pont szemben van a dunaújvárosi vízirendészet épületével. Ez nem hatotta meg a bírónőt, azt mondta: „Ott is bedobhatta a Dunába” – mutatott egy bokros részre.

VV Fanni 2017-ben tűnt el

2017 novemberében tűnt el Novozánszki Fanni, azonban a hosszas keresés ellenére a holtteste a mai napig nem került elő. A gyilkossággal B. Lászlót vádolják, azonban ő csak a nő elrablását vallotta be. Ezt nehéz is lenne tagadnia, hiszen videó készült arról, hogy egy teremgarázsban az ölében az autója felé cipeli az eszméletlen nőt.

Továbbra is ugyanazt állítja

A gyanúsított a több éve húzódó eljárás alatt, soha nem tört meg, a börtönben és a tárgyalóteremben is váltig állította: nem ő ölte meg a lányt. Elmondása szerint ő lehozta az eszméletlen állapotban lévő Fannit a lakásból, ahol ott volt egyébként Fanni barátnője, B.Erika is, majd betette a kocsijába és átadta számára ismeretlen férfiaknak.

Megbukott a hazugságvizsgálaton

B. László esetében két kérdésnél is ami arról szólt, hogy megölte-e Novozánszki Fannit, megtévesztési szándékot jelzett a gép, továbbá akkor is rossz értéket produkált, amikor az kérdezték tőle, hogy vízbe dobták-e a holttestet.

A barátnő is hazudott

Nem csak a vádlott bukott meg a hazugságvizsgálaton, hanem a lány barátnője is. B. Erika esetében a  „Tudja-e, hogy Fanni most hol található?” a „Szándékosan nyújtott segítséget Fanni eltűnésében?” és legfőképp a „Mondta önnek B. László, hogy megölte Fannit?” kérdésnél jelzett hazugságot a poligráf.

Nincs holttest, nincs egyértelmű bizonyíték

Nincs könnyű dolga a bíróságnak, hiszen VV Fanni holtteste nem került, vagyis, ha nincs holttest, nincs gyilkosság sem. Úgy tűnik továbbra is csak közvetett bizonyítékok állnak a bíróság rendelkezésére, ez pedig gyakran kétségessé teszi az ítéletet is. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: VV Fanni