Helyszíni tárgyalással folytatódott VV Fanni ügye, mert a bírónő úgy döntött, nem a megszokott körülmények között kérdezi tovább a vádlottat. Dr. Farkas Gabriella bíró ugyanis a saját szemével akarta látni a lány lakását és azt is, hogy B. László pontosan hogyan hozta le a lakásából az ájult valóságshow-szereplőt.

Különleges esemény

A hazai igazságszolgáltatás történetében a kihelyezett bírósági tárgyalás különleges eseménynek számít, hiszen eddig nem nagyon volt példa arra, hogy a gyilkossággal vádolt feltételezett elkövetővel együtt járják be a tett helyszínét. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

VV Fanni 2017-ben tűnt el

2017 novemberében tűnt el Novozánszki Fanni, azonban a hosszas keresés ellenére a holtteste a mai napig nem került elő. A gyilkossággal B. Lászlót vádolják, azonban ő csak a nő elrablását vallotta be. Ezt nehéz is lenne tagadnia, hiszen videó készült arról, hogy egy teremgarázsban az ölében az autója felé cipeli az eszméletlen nőt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Továbbra is ugyanazt állítja

A gyanúsított a több éve húzódó eljárás alatt, soha nem tört meg, a börtönben és a tárgyalóteremben is váltig állította: nem ő ölte meg a lányt. Elmondása szerint ő lehozta az eszméletlen állapotban lévő Fannit a lakásból, ahol ott volt egyébként Fanni barátnője, B.Erika is, majd betette a kocsijába és átadta számára ismeretlen férfiaknak.

Ott lehetett a barátnő

A mélygarázsban történt bizonyítási eljárás során – ahol egy, a törvényszékiekkel érkező nő végigjárta a feltételezett utat – ugyanakkor kiderült: a barátnő akár valóban ott lehetett, és ideje is akadt eltűnni, amikor a vádlott az autóba tette Fannit.

Előrelépés az ügyben

„Azt gondolom, kisebb mérföldkő az ügyben, hogy a bírónő látta a gyakorlatban is, hogy 9 másodperc igenis elég ahhoz, hogy valaki kámforrá váljon abban a lépcsőházban. Az ügyfelem állítása, miszerint B. Erika igenis ott volt, és ő irányította a történéseket, végre nagyobb bizonyosságot nyert – nyilatkozta a 24.hu-nak a vádlott ügyvédje.

Ezután a patakot nézték meg

A bírónő és csapata ezután a VV Fanni egykori otthonától pár száz méterre csordogáló Rákos-patak felé vette az irányt, ahol a vádlott állítása szerint átadta a lányt azoknak a sötét luxusautóval érkező férfiaknak, akiket B. Erika hívott, hogy segítsenek Fannin.

Megbukott a hazugságvizsgálaton

B. László esetében két kérdésnél is ami arról szólt, hogy megölte-e Novozánszki Fannit, megtévesztési szándékot jelzett a gép, továbbá akkor is rossz értéket produkált, amikor az kérdezték tőle, hogy vízbe dobták-e a holttestet.

A barátnő is hazudott

Nem csak a vádlott bukott meg a hazugságvizsgálaton, hanem a lány barátnője is. B. Erika esetében a  „Tudja-e, hogy Fanni most hol található?” a „Szándékosan nyújtott segítséget Fanni eltűnésében?” és legfőképp a „Mondta önnek B. László, hogy megölte Fannit?” kérdésnél jelzett hazugságot a poligráf.

Mindent máshogy csinálna

„Sok minden dúl bennem, de kell a higgadtság, mert az életemért küzdök. Sőt, mára nemcsak a sajátomért. Van egy kisfiam, akit fel kell nevelnem. Ha visszatekerhetném az időt, mindent máshogy csinálnék. Legrosszabb esetben a portástól kérnék segítséget! De akkor nem így cselekedtem, és hibáztam – nyilatkozta a feltételezett gyilkos. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megtört a tettes

B. Lászlót most először sikerült kizökkenteni a nyugalmából, tehát megtette a hatását a kihelyezett bírósági tárgyalás. Ahogy haladt lefele a lépcsőn a parkolóba, izzadni kezdett, amikor a lift előtt megállva a bíró szinte levegővétel nélkül keresztkérdésekkel bombázta, egész testében megremegett és remegő hangon válaszolt. 

Érzelmi sokk

A feltételezett gyilkos hiába viselkedik mindig magabiztosan a tárgyalóteremben, az elkövetés helyszínén olyan érzelmi sokk éri, ami felett nincs kontrollja. Ezt jól bebizonyította a kihelyezett bírósági tárgyalás.

A garázsban ölhették meg

Nagy valószínűséggel a garázsban ölték meg Fannit. A vádirat szerint a kocsinál lett megfojtva vagy megszúrva a lány – mondta a helyszínen dr. Lichy József, a Novozánszki család jogi képviselője. Szerettem volna, ha bemegyünk a garázsba is, megmutathatta volna B. László, hogy hol állt a kocsi, hogy vitte oda, hogy nyitotta ki az ajtót… Ma erre nem kaptunk választ, de ezzel együtt is elégedett vagyok a kihelyezett tárgyalással, hiszen látszott a vádlotton, hogy nem tudott elzárkózni azoktól az érzelmektől, melyeket a helyszín ébresztett benne – tette hozzá az ügyvéd.

További helyszíni tárgyalás következik

Szeptember végén a bíróság és kísérete, köztük B. László is Siófokra utazik, hogy végigjárják autóval azt az útvonalat, melyet a feltételezett gyilkos 2017 novemberében megtett. A külső tárgyalás utolsó helyszíne egy dunai stég lesz, ahonnan az FBI szerint végleg nyoma veszett Fanni testének.

Kiemelt kép: VV Fanni – Forrás: BPK montázs