A használt autók közül az olcsó kisautók a legkelendőbbek, amelyeknek a fenntartása nem kerül túl sokba, ezek a típusok általában pillanatok alatt elkelnek a piacon. Vannak viszont olyan modellek is, amelyeken nagyon nehéz túladni és akár hónapokig is árulják a tulajdonosaik.

A kisautókkal a legkönnyebb

A carVertical szakértői megállapították, hogy a leggyorsabban elkelő autók a kisautó kategóriából kerülnek ki, hiszen ezek nyújtják a lehető leggazdaságosabb megoldást az autózásra, hiszen nem csak olcsón lehet hozzá jutni ezekhez, a fenntartásuk sem kerül sokba. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nagy vevőkör

Legyen szó egy pár vagy egy kisebb család utazásáról, akár a városi-agglomerációs ingázásról, akár egy ételfutár mindennapi munkájáról, ez a kategória számos vásárlónak ideális lehet, egyértelműen az ilyen típusú autókra a legnagyobb a kereslet.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

A leggyorsabban elkelő autó

Valószínűséggel nem fog senkinek meglepetést okozni, a szakértők vizsgálata alapján a Suzuki Swift áll a lista élén. Ez a típus egy nagyon egyszerű kisautó, amely olcsón fenntartható és javítható, ez igaz régi modellekre és a már felszereltebb, modernebb változatokra is.

Ritkább típusok

A lista következő két helyezettje a Fiat Punto és a Daewoo Matiz, amelyeket már egyre ritkábban láthatunk az utakon, ezért is kelhetnek el gyorsan. Mindkettő pici, könnyű és olcsó autó, amelyek ráadásul nagyon keveset fogyasztanak

A másik népautó

A másik magyar népautót, az Astrát senkinek sem kell bemutatni. Ezeket is nagyon keresik a vásárlók, gyakorlatilag pillanatok alatt elkelnek az adatok szerint. Az Astra mellett még a Peugeot 206-ost érdemes megemlíteni, amit a típushibái ellenére is nagyon szeretnek a vásárlók.

Megbízható autók

Az előbb felsorolt modellekről elmondható, hogy viszonylag megbízható és elterjedt autók, ami alacsony fenntartási költséget és jól elérhető bontott vagy utángyártott alkatrészbázist jelent. Áruk pedig jellemzően a piac alsó szegmensében mozog.

A leglassabban eladható autók

„A lista legalján szereplő típusok is logikusak, hiszen milyen autót nehéz eladni? Aminek alacsony az ár-érték aránya, gyorsan veszít értékéből, magas az üzemeltetési költsége, nehezen szervizelhető, hiányos az alkatrész-ellátottsága, és sok extrával rendelkezik- amelyek gyakran elromolnak” – írták a cég szakemberei.

Az utolsó helyezett

Az Opel Grandland X, a napjainkban nagyon divatos crossover kategória képviselője, mégis a lista utolsó helyét foglalja el. Ennek oka lehet az, hogy viszonylag telített a piac, hiszen nagy a kínálat, másrészt ez egy alig néhány éve futó modell és sokan inkább újonnan veszik, mint használtan.

Szintén az újat veszik meg

A lista végén szereplő autók közül több is van amelyik azért szerepel hátul, mert nem igazán használtan van igény rájuk. Ilyen például a Suzuki Vitara is, amely ár-érték aránya miatt egy nagyon keresett modell Magyarországon.

Rossz hírnév

A hátsó mezőnyben viszont vannak olyan autók is, amik a rossz hírnevük miatt kerültek oda. A Mazda CX-30, a típus rossz hírneve miatt kevésbé eladható, mivel a Mazdákra általában nagyon jellemző a rozsdásodás.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Használtautók – Forrás: MTI