Szigetszentmiklós a csepeli agglomeráció legnagyobb települése. Közel van az M0-ás, a Duna, van HÉV és rengeteg iskola, óvoda. A szigetszentmiklósi ingatlanárak a pest megyei átlagárak alatt vannak, így érdemes átnézni, miért érdemes erre az Alföld és a főváros találkozásánál fekvő városba költözni.

A te sikered, a mi sikerünk! Gyere hozzánk hirdetésszervezőnek és vidd el a parádés jutalékod! A részletekért kattints ide!

1. Oktatás

A kiköltözők számára az egyik legfontosabb kérdés, hogy a gyerekeket be kell-e cipelni a fővárosba vagy megoldható a taníttatásuk helyben. Szigetszentmiklós ebben jól áll, hiszen három egész jó önkormányzati bölcsőde, nyolc óvoda, három általános iskola, két gimnázium, amelynek az egyik tagozata valójában a negyedik általános iskola, és egy szakközépiskola működik a 35 ezres településen. A Batthyány Kázmér gimi agglomerációs összevetésben a negyedik legjobb középiskola, országosan pedig az 54. helyezett a több mint ezres listán.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kapcsolódó cikk: Itt az agglomeráció legjobb 10 középiskoláinak toplistája

2. Közlekedés

A közlekedés, mint mindenhol Budapest környékén, Szigetszentmiklóson is meglehetősen neurotikus kérdés. Az elmúlt hónapokban több útfelújítás kezdődött a térségben, így nagy a dugó, azonban a szigetszentmiklósiak választhatnak az autó, a busz és a HÉV között, ha a fővárosba mennek, ráadásul nemsokára megépül egy új M0-ás lehajtó is. Lássuk be nem minden agglomerációs településen van ekkora választék.

3. Biztonság

Bűnözési statisztikák alapján nincs benne az agglomerációs top 3-ban. 2018 első félévében mindössze 21 ingatlanbetörés történt Szigetszentmiklóson. Összehasonlításként: a 28 ezres Budaörsön dupla ennyi betörés volt.

Kapcsolódó cikk: A budapesti agglomeráció legveszélyesebb települései – friss betörési toplista

4. Üzletek

Aki a szupermarketet keresi, nem kell messze mennie, hiszen a város szélén van egy Auchan, a belterületeken pedig rengeteg kisbolt közül lehet választani.

5. Ingatlanárak

Szigetszentmiklóson az ingatlanárak a pest megyei átlagárak alatt vannak az Ingatlan.com adatai alapján. Természetesen itt is vannak drágább házak, de a több száz eladó szigetszentmiklósi ingatlan között nem olyan nehéz egy megfelelőt találni.

6. Munkahelyek

Szigetszentmiklósnak van ipari parkja és a városban is rengeteg vállalkozás, cég működik, így nem feltétlenül kell Budapestre járni dolgozni. Természetesen Szigetszentmiklóson is van még hová fejleszteni a munkalehetőségeket, de sokkal jobban állnak ebben mint mondjuk Szentendre, ahol alig akad munkalehetőség.

7. Sportlehetőségek

Több mint 40 különböző sportegyesület és egylet működik Szigetszentmiklóson. Van sportcsarnok, uszoda és az Oázis Wellness Parkban lubickolni is lehet.

8. A Duna közelsége

A Ráckevei (Soroksári)-Duna közelsége nyáron nem csak az ütemes békabrekegést garantálja, de kikapcsolódásra is lehetőséget ad. A Duna egyik természeti csodája is Szigetszentmiklóson van. Úszólápnak nevezik ezt a vadregényes területet.

Kapcsolódó cikk: Mesebeli fák és kalandokkal teli ösvény, csodálatos a szigetszentmiklósi úszóláp!

9. Lakihegyi adótorony

Messziről jelzi Szigetszentmiklóst az M0-ásról. 1933-as átadása óta még mindig nem készült ennél magasabb épület Magyarországon. Az elnyújtott oktaéder alakú vasszerkezet 14 méterrel nagyobb az Eiffel-toronynál. Az is meglepő, hogy mindössze 65 centis talpon áll.

Kapcsolódó cikk: Elképesztő! A Lakihegyi adótorony 85 éve még mindig Magyarország legmagasabb építménye

10. Uniósi pénzek

Szigetszentmiklós honlapján elérhető adatok szerint eddig 15 kiemelt projekt valósult meg, vagy van folyamatban. Ezek között van csatornázás, szennyvíztisztító, belterületi utak és intézmények fejlesztése vagy éppen bicikliút építése. Ebből az látszik, hogy a város vezetői foglalkoznak a településsel és vélhetően később is lesznek jelentős fejlesztések.

Fotók: Budapestkörnyéke.hu, Kiemelt kép: BPK-illusztráció