Csütörtök késő délután ismét csőtörés történt a Budakeszi úton, szinte ugyanott, ahol decemberben. Akkor a fél budai agglomeráció elkésett, mert sok tízezer ember egy sávon tudott csak bearaszolni a fővárosba.

Az ismételten eltört vezeték várhatóan nem okoz akkora fennakadást a közlekedésben, mint a decemberi, hiszen pénteken még nem lesz iskola és sokan szabadságon is vannak, ráadásul a Fővárosi Vízművek most kiemelten foglalkozik az esettel, „azonnali” besorolást kapott.

Legutóbb, ahogy itt a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálon is megírtuk a vízműveknél valaki „átlagos” besorolásúnak minősítette a csőtörést. Két és fél napig tartott a Budakeszi úton a meghibásodott vízvezeték cseréje, ezzel Budakeszi és térségében lakó sok tízezer embernek keserítették meg az életét. A mindössze két sávos úton csak egyet lehetett használni. Óriási dugó alakult ki a nyugat-budai agglomerációban.

Akkor egyértelművé vált, hogy a Vízműveknél érintett vezető nem közlekedik a Budakeszi úton, sőt nem is ismeri megfelelően Budapestet különben eszébe sem jutott volna „normál”, azaz ráér jelzéssel kiadni a munkát egy olyan kulcsfontosságú bevezető úton, mit a Budakeszi út, ahol naponta tízezrek araszolnak be a városba.

Figyelemreméltó jelenség volt, hogy a budakeszi mellékutcák is beálltak, így azon a kedden mindenki megtapasztalhatta, mi történik akkor, amikor sokezer ember, autó és rengeteg busz egyetlen keskeny úton akar bejutni a fővárosba. És láthatták milyen lehet hamarosan egy normál hétköznap a városuk az egyre több autó miatt.

A legutóbbi csőtörésből tanulva Győri Ottilia, Budakeszi polgármestere most személyesen hívta fel a Fővárosi Vízművek Zrt. vezérigazgatóját és kérte, hogy azonnal javítsák ki a hibát. Az FVM Zrt. levélben reagált a problémára és jelezte: vizsgálják és kiemelten kezelik a csőtörést. A polgármester, a Budakeszit érintő kérdések miatt egy személyes egyeztetésre is meghívta Keszler Ferencet, a Fővárosi Vízművek vezetőjét. A megbeszélés várhatóan jövő héten lesz. Alább a csütörtök esti munkálatokról készült videó nézhető meg.

Kiemelt kép: A decemberi csötörésnél készült felvétel – Fotó: Facebook/Budakeszi Hír